Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Mansell: Η F1 χρειάζεται λίγο κίνδυνο

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mansell: Η F1 χρειάζεται λίγο κίνδυνο

FORMULA 1

Mansell: Η F1 χρειάζεται λίγο κίνδυνο

FORMULA 1

Τη δική του άποψη σχετικά με την ανάγκη αλλαγών στην εικόνα της σύγχρονης Formula 1 εξέφρασε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Nigel Mansell.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Το… «λιοντάρι» μίλησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC και τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης του DRS αλλά και της αλλαγής φιλοσοφίας ελαστικών.

«Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αφήσουν τους οδηγούς να μάχονται όπως εμείς», είπε ο 61 χρονος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα τόνισε μία άποψη που έχει ακουστεί πολλές φορές τον τελευταίο καιρό και από άλλους συναδέλφους του. Κι αυτή, αφορά το βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας των σύγχρονων πιστών.

«Όλες οι πίστες στις οποίες έχω οδηγήσει, είναι… παλαιάς κοπής. Είχαν πολλές επικίνδυνες στροφές, όχι όπως τα σύγχρονα σιρκουί. Μπαίναμε σε αυτές “πετώντας” γνωρίζοντας πως αν κάνουμε λάθος, θα έχουμε ατύχημα. Έτσι, σεβόμασταν και το αυτοκίνητο αλλά και τη στροφή. Αν έπεφτε με πολλή φόρα πάνω στα κερμπ, μπορούσες να τραυματίσεις τους καρπούς. Έπρεπε να κάνουμε πολλή γυμναστική ώστε να μπορούμε “κρατιόμαστε” από το μονοθέσιο ενώ τώρα, οι οδηγοί μπορούν να κάνουν τη δουλειά μόνο με μερικά δάκτυλα», είπε ο Mansell.

O "Λέοντας" εν δράσει, στη Βραζιλία το 1991

O “Λέοντας” εν δράσει, στη Βραζιλία το 1991

Ο κάτοχος του παγκόσμιου τίτλου του 1992, έχασε τον τίτλο του Βρετανού οδηγού με περισσότερους γύρους στην πρωτοπορία Grand Prix. Υπαίτιος για αυτό, ήταν φυσικά ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νυν πρωταθλητής, Lewis Hamilton.