Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alfa Romeo F1: Ο Τζέιμς Κι νέος τεχνικός διευθυντής

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo F1: Ο Τζέιμς Κι νέος τεχνικός διευθυντής

FORMULA 1

Alfa Romeo F1: Ο Τζέιμς Κι νέος τεχνικός διευθυντής

FORMULA 1

Ο Τζέιμς Κι θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo από τον Σεπτέμβριο αυτού του έτους. Ο Βρετανός αντικαθιστά τον Γιαν Μονσό.

Advertisement
Advertisement

Ο Κι είχε αποχωρήσει από την McLaren -όπου επίσης είχε την θέση του τεχνικού διευθυντή- στα πλαίσια της ριζικής αναδόμησης του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Ωστόσο το βιογραφικό του Βρετανού μηχανικού είναι πλούσιο και αυτό φαίνεται πώς ήταν δέλεαρ για την Audi. Και γράφουμε Audi επειδή στην ουσία ο Κι θα γίνει ο πρώτος τεχνικός διευθυντής στην νέα εποχή που ανατέλλει για την Audi-Sauber από το 2024. Βέβαια, ο Κι θα εργάζεται τυπικά για την Alfa Romeo μέχρι την λήξη της συμφωνίας των Ιταλών με την Sauber.

Advertisement
Advertisement

Ο Κι ανέλαβε για πρώτη φορά τεχνικός διευθυντής στην Jordan το 2005. Παρέμεινε στο Σίλβερστοουν και σε όλες τις επόμενες… εκδόσεις της ομάδας. Από τη Midland στην Spyker και στη συνέχεια στην Force India. Εργάστηκε από το 2010 έως το 2012 στην Sauber, για να μεταπηδήσει πριν το τέλος του 2012 στην Toro Rosso.

Εκεί άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τις STR12 και STR13 κινώντας το ενδιαφέρον της McLaren. Το αποκορύφωμα της πορείας του Κι στην βρετανική ομάδα ήρθε το 2021 με την MCL35M. Το μονοθέσιο κέρδισε στην Μόντσα με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο ενώ θα μπορούσε να πάρει άλλη μία νίκη στην Ρωσία με τον Νόρις.

Advertisement

Ωστόσο η μετάβαση της McLaren στους κανονισμούς του 2022 δεν ήταν επιτυχημένη. Τόσο η MCL36 όσο και η φετινή MCL60 αποδείχθηκαν μη ανταγωνιστικές. Και τα αίτια εντοπίστηκαν στον αρχικό σχεδιασμό τους από την ομάδα του Κι. Παρά ταύτα η Audi εμπιστεύεται στον Βρετανό την νευραλγική θέση του τεχνικού διευθυντή. Τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Seidl: Φεύγει από την McLaren για χάρη της Audi!
Mclaren: Παρελθόν από την ομάδα ο James Key
F1: Όχι στη Νότια Αφρική λόγω… Ρωσίας!

Advertisement