Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Red Bull – ο «πόλεμος» καλά κρατεί (vids)

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Red Bull – ο «πόλεμος» καλά κρατεί (vids)

FORMULA 1

Η FIA απέρριψε το αίτημα της Red Bull – ο «πόλεμος» καλά κρατεί (vids)

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού απέρριψε το αίτημα της Red Bull Racing να επανεξεταστεί το συμβάν του Βρετανικού Grand Prix με πρωταγωνιστές τους Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Advertisement
Advertisement

H αυστριακή ομάδα που ζητούσε πιο αυστηρή ποινή για τον παγκόσμιο πρωταθλητή (έλαβε 10 δευτερόλεπτα και κατάφερε τελικά να κερδίσει τον αγώνα του Silverstone), δεν κατάφερε να πείσει την FIA στην ακρόαση της Πέμπτης 29/7, αφού κρίθηκε πως δεν είχε στη διάθεσή της νέα, σημαντικά στοιχεία γύρω από το θέμα.

Πρέπει όμως να πούμε πως οι «ταύροι»… προσπάθησαν. Έστησαν ολόκληρη ημέρα κινηματογράφησης στη βρετανική πίστα, με τον δοκιμαστή της ομάδας Alex Albon να οδηγεί την RB15 και να προχωρά σε αναπαράσταση της αγωνιστικής γραμμής που ακολούθησε ο Lewis στο επίμαχο συμβάν αλλά και στην αντίστοιχη μονομαχία με τον Charles Leclerc προς το τέλος του αγώνα. Έπειτα, με διαγράμματα που βασίζονταν σε δεδομένα από GPS και video, η RBR προσπάθησε να πείσει να ανοίξει ξανά το θέμα αλλά μάταια.

Advertisement
Advertisement

Κάπου εδώ, να απαντήσουμε σε κάποια ερωτήματα που πιθανώς να προέκυψαν. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να κάνει όσα τεστ θέλει, εφόσον χρησιμοποιεί μονοθέσιο διετίας. Η RB15 είναι μονοθέσιο του 2019. Επίσης τέτοιου είδους τεστ υπάγονται σε ένα «παραθυράκι» των νέων κανονισμών για τα όρια στους προϋπολογισμούς. Άρα δεν «κοστίζει» – τουλάχιστον όχι σχετικά με το αποθεματικό της διαθέσιμης ετήσιας μπάνκας.

Όμως το ζουμί στην όλη ιστορία, είναι πως η ανακοίνωση της FIA που εξηγούσε γιατί το θέμα δεν πάει παραπέρα, έλεγε τα εξής: «Οι αγωνοδίκες σημειώνουν, με προβληματισμό, κάποιες κατηγορίες που περιλαμβάνονταν στην επιστολή».

Advertisement

Δεν δόθηκε διευκρίνηση αλλά διόλου τυχαία, ακολούθησε ανακοίνωση της Mercedes-AMG Petronas που με τη σειρά της τόνιζε μεταξύ άλλων πως «…ελπίζει αυτή η απόφαση να σημάνει το τέλος της προσπάθειας υψηλόβαθμων στελεχών της Red Bull Racing να σπιλώσουν το καλό όνομα και την αγωνιστική ακεραιότητα του Lewis Hamilton».

Παρότι η ακρόαση δεν έγινε με φυσική παρουσία αλλά βιντεοκλήση, οι δύο ομάδες συμμετείχαν με γερά χαρτιά. Από τη μία ο επικεφαλής Christian Horner, o επικεφαλής μηχανολογίας Ben Waterhouse και ο αγωνιστικός διευθυντής Jonathan Wheatley. Κι από την άλλη, ο αγωνιστικός διευθυντής Ron Meadows, ο διευθυντής μηχανολογίας στην πίστα Adrew Shovlin και ο υπεύθυνος στρατηγικής James Vowles. Σε ρόλο… συντονιστή, ήταν ο διευθυντής αγώνων της F1, Michael Masi.

Όλα αυτά ενώ ξεκινά η αγωνιστική δράση στην πίστα του Hungaroring, που αυτό το Σαββατοκύριακο φιλοξενεί τον ενδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Με την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές να κορυφώνεται και την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι.

Διαβάστε επίσης:
Νέο F1 Vlog για τη σύγκρουση Hamilton vs Verstappen (video)
Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!
Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton