Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι αποφάσεις της FIA για το GP του Abu Dhabi

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αποφάσεις της FIA για το GP του Abu Dhabi

FORMULA 1

Οι αποφάσεις της FIA για το GP του Abu Dhabi

FORMULA 1

Ξεκίνησαν οι έρευνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για το τί συνέβη στο Grand Prix του Abu Dhabi του 2021. Σας θυμίζουμε πως ο αγώνας αυτός έκρινε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες αποφάσεις της FIA, πως θα κινηθεί στη συνέχεια η νέα ηγεσία της Ομοσπονδίας; Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα;

Η απομάκρυνση του Michael Masi, από την Οργανωτική Δομή της FIA (μαζί με τον Νικόλα Τομπάζη) «άναψε» τις φήμες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους έγινε . Η Διεθνής Ομοσπονδία δεν εξήγησε το γιατί αλλά εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι ο νέος πρόεδρος της, Mohammed Ben Sulayem διόρισε τον Peter Bayer, ο οποίος είναι επίσης Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ως Υπεύθυνο Μονοθέσιων προκειμένου «να κάνει καλύτερη την οργάνωση της δομής της FIA για τη σεζόν 2022».

Στο μεταξύ η FIA αποφάσισε να συμβουλευτεί όλες τις ομάδες της Formula 1 για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των γεγονότων του Abu Dhabi, τα οποία κόστισαν τον τίτλο στον Lewis Hamilton της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Στις 19 Ιανουαρίου 2022, η Συμβουλευτική Επιτροπή Αθλητισμού θα συνεδριάσει και θα συζητήσει τι έγινε με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Μετά από αυτό, η FIA θα μιλήσει με όλους τους οδηγούς.

Το αποτέλεσμα όλων των συζητήσεων θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή F1 τον Φεβρουάριο για περαιτέρω εξέταση. H απόφαση σχετικά με τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν θα ανακοινωθούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Μπαχρέιν στις 18 Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιούνται οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές του πρώτου Grand Prix της σεζόν 2022.

Advertisement

Η FIA ανακοίνωσε επίσης ότι με αυτόν το τρόπο θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις και λεπτομερείς αναλύσεις του περιστατικού, οι οποίες θα βοηθήσουν στις έρευνες για μελλοντικά περιστατικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Hamilton έγινε 37 – Πότε θα σπάσει την σιωπή του;
F1: Ζητά η Mercedes το κεφάλι του Masi;
Formula 1- Sir Lewis Hamilton: Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι αντικαταστάτες του