Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η Alpine ξέγραψε το 2021

Ελλάδα 16:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpine ξέγραψε το 2021

FORMULA 1

Η Alpine ξέγραψε το 2021

FORMULA 1

Φτάσαμε στα μισά του δρόμου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2021 και ήδη, οι περισσότερες ομάδες έχουν στρέψει την προσοχή στην επόμενη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πολύ αυτό θα ίσχυε σε μία κανονική περίοδο, πόσο μάλλον τώρα που το 2022 φέρνει τις θεμελιώδεις αλλαγές στους κανονισμούς και τη μεγάλη ευκαιρία, στις ομάδες που θα τους ερμηνεύσουν σωστά, να βρεθούν στις πρώτες θέσεις του grid.

Κι αν Mercedes και Red Bull Racing μάχονται για τον τίτλο κι ακόμα, αναγκαστικά, κρατούν πόρους και δυναμικό και για την εν εξελίξει μάχη, άλλες ομάδες έχουν στρέψει εξ ολοκλήρου την προσοχή τους στο 2022.

Μία από αυτές είναι η Alpine, για την οποία η σεζόν δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η πρώην Renault, βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, με μόλις 40 πόντους στο ενεργητικό της μετά τα πρώτα δέκα Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Marcin-Budkowski-bahrain21-a1000x600

«Από το ξεκίνημα της σεζόν δουλεύουμε σκληρά στα εργοστάσια στο Enstone και το Viry, για να εξελίξουμε το μονοθέσιό μας. Όμως πλέον η προσοχή μας έχει στραφεί πλήρως στο 2022. Και στα δύο εργοστάσια. Αυτό σημαίνει πως θα είναι περιορισμένες οι αναβαθμίσεις που θα έρθουν στο μονοθέσιο», παραδέχθηκε ο διευθυντής της Alpine F1, Marcin Budkowski.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως η γαλλική ομάδα ήταν εξ αρχής μία από αυτές που είχαν δώσει μεγαλύτερο βάρος στη νέα γενιά μονοθεσίων, ελπίζοντας στο να μπουν ξανά, μετά από πολλά χρόνια, στο παιχνίδι διεκδίκησης του τίτλου.

Advertisement

Alonso-Bahrain21-b1000x600

Θα το κάνουν με τον Esteban Ocon που υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του για τρία χρόνια και όπως όλα δείχνουν και τον Fernando Alonso. Η επιδόσεις του πολύπειρου Ισπανού έχουν πείσει τη διοίκηση της Alpine να εξασκήσει την οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους.

Advertisement

«Νομίζω ο Fernando έχει πλέον κλείσει για τα καλά τα στόματα όσων αμφέβαλλαν πως η επιστροφή του θα ήταν επιτυχημένο. Έχει τη γνωστή του ταχύτητα και το μαχητικό του πνεύμα δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου – το είδαμε και στο Σίλβερστον», συνέχισε ο Πολωνός.

Alonso-Bahrain21-k1000x600

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει μαζέψει 26 πόντους ενώ ο Γάλλος teammate του έχει 14 στο ενεργητικό του.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέο F1 Vlog για τη σύγκρουση Hamilton vs Verstappen (video)
Το τρελό κόστος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen!
Η Red Bull τραβάει το σκοινί σχετικά με τη σύγκρουση Verstappen-Hamilton