Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»

FORMULA 1

Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»

FORMULA 1

Καυστικός αποδείχθηκε ο Lewis Hamilton μιλώντας για τις επιλογές της Formula 1 σε ότι αφορούσε στο βελγικό Grand Prix, δωδέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Έναν αγώνα που πρακτικά δεν έγινε ποτέ αφού η κατάταξη προέκυψε μετά από δύο γύρους πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αφού η πρώτη προσπάθεια να αρχίσει ο αγώνας αποδείχθηκε ανεπιτυχής, υπήρξε και δεύτερη περισσότερες από δύο ώρες μετά, όπου το οποίο που έγινε, ήταν να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος βάσει κανονισμών αριθμός γύρων ώστε να θεωρηθεί πως… έγινε αγώνας.

Ο 37χρονος που είδε έτσι τη διαφορά του από τον Max Verstappen να μειώνεται στους τρεις βαθμούς, χρησιμοποίησε εκ νέου μία φράση που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν: «Μιλάει το χρήμα».

Συγκεκριμένα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, παρότι υπερασπίστηκε την επιλογή να μην υπάρξει δράση, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports, πέταξε βέλη προς διάφορες κατευθύνσεις.

Advertisement
Advertisement

«Δεν μπορούσες να δεις στα πέντε μέτρα. Το προπορευόμενο μονοθέσιο εξαφανιζόταν. Στην ευθεία ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να δεις το φως που αναβοσβήνει. Είναι κρίμα γιατί φυσικά όλοι θέλαμε να αγωνιστούμε κι αν δεν έβρεχε τόσο πολύ, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα φοβερό αγώνα. Όμως νομίζω πως σήμερα το σπορ πήρε μία λάθος απόφαση. Φυσικά και θα θέλαμε να αγωνιστούμε. Όμως για να θεωρηθεί επισήμως αγώνας, πρέπει να ολοκληρωθούν δύο γύροι. Ανάμεσα στην πρώτη διακοπή και την δεύτερη προσπάθειά μας, έβρεχε συνεχώς. Μας έστειλαν εκεί έξω για ένα και μόνο λόγο. Γι’ αυτό και νιώθω τόσο άσχημα για τους θεατές. Το χρήμα μίλησε. Πραγματικά αυτό συνέβη, κάναμε δύο γύρους απλά για να υπάρξει τυπικά αγώνας, αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με το χρήμα, να πληρωθούν όλοι και να τηρηθούν τα συμβόλαια. Όμως νομίζω πως θα έπρεπε και οι θεατές να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Δυστυχώς δεν είδαν αυτό για το οποίο πλήρωσαν», είπε ο Hamilton.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Sebastian Vettel ενώ αντίθετα, ο George Russell που πανηγύρισε το παρθενικό του βάθρο στη, σε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ταλαιπωρημένη Williams, τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το βάθρο αυτό.

Advertisement

Η δράση στο μαγικό κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται χωρίς ανάσα, με το Grand Prix Ολλανδίας, την προσεχή Κυριακή!

Διαβάστε επίσης:
Μένει και το 2022 στην Alpine o Alonso
Πολλοί οι υποψήφιοι για μία θέση στη Williams
Παροικία της F1 στη Μύκονο (video)