Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στάινερ: Τον… έφαγε το Drive to Survive;

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στάινερ: Τον… έφαγε το Drive to Survive;

FORMULA 1

Στάινερ: Τον… έφαγε το Drive to Survive;

FORMULA 1

Τα νέα της απομάκρυνσης του Γκουένθερ Στάινερ από την Haas την περασμένη εβδομάδα σόκαραν τον κόσμο της F1. Και ο Χέλμουτ Μάρκο πιστεύει ότι οι λόγοι για αυτήν δεν ήταν αγωνιστικοί.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της Red Bull η άρνηση του Τζιν Χάας να ανανεώσει το συμβόλαιο του Στάινερ κρύβει αρκετό παρασκήνιο!

«Ας το θέσω έτσι: όποιος γίνεται πολύ δημοφιλής από ένα ντοκιμαντέρ όπως το DtS, απογειώνεται αμέσως. Ωστόσο εάν πετάξεις πολύ ψηλά, πολύ γρήγορα, θα πέσεις και πολύ γρήγορα» δήλωσε ο Μάρκο. «Εγώ έχω ακούσει ότι ο Στάινερ ήθελε να μετατρέψει την δημοτικότητά του σε μετοχές τις ομάδας του. Αυτή η ιδέα δεν γοήτευσε ιδιαίτερα τον Τζιν Χάας!» υπογράμμισε ο Αυστριακός.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ο Στάινερ -σύμφωνα με τον Μάρκο- έπεσε θύμα της μεγάλης του δημοτικότητας. Βέβαια μία άλλη προσωπικότητα της F1 έχει μία ελαφρώς διαφορετική άποψη.

Ο «θείος» Μπέρνι δεν μπορούσε να μην σχολιάσει το θέμα Στάινερ και προσέφερε την δική του οπτική επί αυτού. Πάντα με… αγάπη. «Δεν έχει υπάρξει πιο αποτυχημένος επικεφαλής ομάδας ο οποίος παρά ταύτα να γίνεται σούπερ σταρ. Και αυτό χάρη σε ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ. Στις ημέρες μου μόνο τα αποτελέσματα μετρούσαν. Δεν υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα» δήλωσε ο Έκλεστοουν!

ecclestone-brazil18-horner1000x600

Advertisement

Ευτυχώς βρέθηκε και κάποιος να υπερασπιστεί τον… φτωχό Γκουένθερ. Ο πρώην team principal της AlphaTauri, Φραντς Τοστ πιστεύει ότι ο Στάινερ είχε θετική προσφορά κατά την οκταετία του στην Haas.

«Τα πηγαίναμε πάντα πολύ καλά με τον Γκουένθερ, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Ήταν ένας ειδήμων του σπορ μας. Το μόνο που θα πω είναι πώς όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά όλοι ψάχνουν κάποιον για να του ρίξουν το φταίξιμο» δήλωσε ο Τοστ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στάινερ: Τέλος από την Haas!
Χάας: Ντροπιαστική η 10η θέση!
Στάινερ: Γιατί έφυγα από την Haas