Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Haas: Δεν επιστρέφει τα χρήματα στην Uralkali!

Ελλάδα 2:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Haas: Δεν επιστρέφει τα χρήματα στην Uralkali!

FORMULA 1

Haas: Δεν επιστρέφει τα χρήματα στην Uralkali!

FORMULA 1

Συνεχίζονται τα χτυπήματα για τους Mazepin. Μετά την ιταλική κυβέρνηση που κατάσχεσε ιδιοκτησία της οικογένειας στην Σαρδηνία, η Haas F1 αρνείται να επιστρέψει την προκαταβολή της Uralkali για την σεζόν του 2022. Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στα δικαστήρια.

Advertisement
Advertisement

Η Uralkali, ιδιοκτησίας του πατρός Mazepin, ήταν ο μεγαλύτερος χορηγός της Haas κατά την προηγούμενη σεζόν. Ουσιαστικά χάρη στα λεφτά του ρωσικού κολοσσού λιπασμάτων η αμερικανική ομάδα μπόρεσε να συμμετάσχει στο περσινό πρωτάθλημα. Ως αντάλλαγμα είχε βάψει τα μονοθέσιά της στα χρώματα της ρωσικής σημαίας ενώ είχε προσλάβει και τον γιο του Dimitry Mazepin, Nikita σε ρόλο οδηγού.

Όμως, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η κατάσταση ανατράπηκε. Ο αποκλεισμός ρωσικών ομάδων, χορηγών και Ρώσων οδηγών από τις διοργανώσεις της FIA έδειξε την πόρτα της εξόδου στους Mazepin. Ωστόσο, η ρωσική εταιρία είχε ήδη καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού χορηγίας που είχε συμφωνήσει με την Haas. Αυτό ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό ποσό φημολογείται πώς θα ανερχόταν στα 40 εκατομμύρια.

Advertisement
Advertisement

Μετά από την διακοπή της συνεργασίας της με την Haas, η Uralkali είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποίαν ξεκαθάριζε πώς ανέμενε πλήρη αποζημίωση από την αμερικανική ομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Motorsport.com η Haas όχι μόνο αρνείται να το πράξει αλλά ζητάει και αποζημίωση από τους Ρώσους!

Η χορηγία, ο μισθός και… το μονοθέσιο

Εκτός από τα χρήματα της χορηγίας, η Haas -σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε με την Uralkali- οφείλει και δεδουλευμένα του 2022 στον Nikita Mazepin όπως και ένα… μονοθέσιο του 2021! Όμως, η Haas θεωρεί ότι έχει ενεργοποιηθεί η ρήτρα σχετικά με την “προσβολή της επαγγελματικής υπόληψης της ομάδας” από την Uralkali. Για τον λόγο αυτό η ομάδα του Gene Haas ζητά και αποζημίωση από την Uralkali ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι κατά την ημερομηνία υπογραφής της συμφωνίας Haas-Uralkali δεν είχαν εφαρμοστεί οι εμπορικές κυρώσεις στη Ρωσία. Η ρωσική εταιρία δηλώνει έκπληκτη από την συμπεριφορά της Haas. Από την πλευρά της η Haas δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια δήλωση. Η συνέχεια του σίριαλ θα δοθεί, λογικά, στα δικαστήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Τέλος στο Grand Prix της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;
Εκτός F1 ο Nikita Mazepin
Η Ιταλία κατάσχει την περιουσία των Mazepin!

Advertisement