Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκτός F1 ο Nikita Mazepin

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτός F1 ο Nikita Mazepin

FORMULA 1

Εκτός F1 ο Nikita Mazepin

FORMULA 1

Ο Nikita Mazepin, δεν πρόλαβε να εκμεταλλευτεί το ότι είναι ο μόνος Ρώσος οδηγός στην F1. Η προβολή που συγκέντρωσε πάνω του έγινε ένα τεράστιο μειονέκτημα, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Τώρα, ο 23χρονος Ρώσος, φαίνεται πως χάνει την θέση του στην ομάδα της Haas.

Advertisement
Advertisement

Τη θέση του Nikita Mazepin, θα πάρει ο Pietro Fittipaldi

Μετά τις πρόσφατες ειδήσεις, που ανέφεραν πως ο Μοσχοβίτης οδηγός δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι η Haas θα τον αντικαταστήσει με τον εφεδρικό οδηγό της Pietro Fittipaldi. Οι φήμες πλέον έχουν γίνει ειδήσεις και μένει η επιβεβαίωση της ομάδας.

Προς το παρόν η Haas, δεν έχει ανακοινώσει κάτι καθώς έχει να επιλέξει μεταξύ του Βραζιλιάνου και του Antonio Giovinazzi. Ο Ιταλός έχει την υποστήριξη της Ferrari η οποία προμηθεύει με κινητήρες την Haas και πιέζει. Η αλλαγή, είναι πιθανό να συμβεί πριν από τις δοκιμές προετοιμασίας στο Μπαχρέιν στις 18 Μαρτίου. Η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει τη συμμετοχή του Fittipaldi εκεί.

Advertisement
Advertisement

Ποιος είναι ο Pietro Fittipaldi;

Ο Pietro Fittipaldi είναι ένας Βραζιλιάνο-Αμερικανός οδηγός και εγγονός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Emerson Fittipaldi που κέρδισε με τη Lotus και τη McLaren τον τίτλο του 1972 και το ’74 αντίστοιχα. Ο Pietro έκανε το ντεμπούτο του το 2020 όταν έτρεξε στη θέση του Romain Grosjean στο Grand Prix του Sakhir και επίσης έχει εμπειρία από τους αγώνες του πρωταθλήματος IndyCar (το 2021) όταν αγωνίστηκε  για την Dale Coyne Racing.

Advertisement

Επίσημη δήλωση της Haas

Advertisement

Η Haas δεν έχει κάνει ακόμη δήλωση για το τι συμβαίνει, αλλά ελπίζουμε ότι θα ανακοινωθεί κάτι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Μετά τους Βρεττανούς και οι Αυστραλοί;

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Mazepin ξεκίνησε όταν η ομοσπονδία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την Αγγλία (Motorsport UK) ανακοίνωσε πως δε μπορεί να αγωνιστεί στο Βρετανικό Grand Prix κανένας Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής. Λίγες ημέρες μετά η απαγόρευση  απέκτησε ισχύ για όλες τις διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement

Τον ίδιο δρόμο με τους Βρετανούς φαίνεται να ακολουθούν και οι Αυστραλοί οι οποίοι σκέφτονται να απαγορεύσουν τις συμμετοχές Ρώσων οδηγών στους αγώνες τους. Ήδη η Australian Grand Prix Corporation συνεδριάζει για να κάνει την αρχή (για τoν αγώνα της F1) και πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και τα άλλα πρωταθλήματα της χώρας.

Ωστόσο, ο Karun Chandhok, (Ινδός οδηγός αγώνων με συμμετοχές στην F1) έθιξε ένα ενδιαφέρον σημείο. Αναρωτήθηκε εάν αυτοί οι νέοι κανόνες είναι αδύναμοι, υποστηρίζοντας ότι η FIA θα πρέπει να ζητήσει από τους οδηγούς να κόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία με άλλο τρόπο. Αυτό που δεν είναι πολύ γνωστό είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε άλλες Εθνικές Αθλητικές Αρχές για την Αγωνιστική Άδειά τους, καθώς αυτή δεν συνδέεται με το διαβατήριό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκτός Formula 1 o Mazepin;
O Pietro Fittipaldi θα αντικαταστήσει τον Grosjean στο Σακχίρ
Formula 1: Το τριήμερο της γνώσης