Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

GP Τουρκίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Hamilton

FORMULA 1

Με κεκτημένη ταχύτητα από τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, ο Lewis Hamilton ήταν ταχύτερος και στην απογευματινή περίοδο.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που θα έχει ποινή 10 θέσεων στο grid του αγώνα της Κυριακής λόγω αλλαγής κινητήρα εσωτερική καύσης, είχε πίσω του τους Charles Leclerc (Ferrari) και Valtteri Bottas (Mercedes).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα της Κωνσταντινούπολης υποδέχθηκε πάλι ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και οδοστρώματος στους 29.

Είχαμε εξ αρχής πολλή δράση στην πίστα – πράγμα σύνηθες απ’ όταν η διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής μειώθηκαν στα 60 λεπτά. Οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν στην πίστα με την μέση γόμα ελαστικών της Pirelli αν και είδαμε και τη σκληρή αλλά και τη μαλακή σε κάποιους οδηγούς.

Ο Leclerc ήταν αυτός που ξεκίνησε δυναμικά, με χρόνους που δις τον τοποθέτησαν στην κορυφή της κατάταξης (με τη μέση γόμα), την ώρα που ο Nicholas Latifi έβγαινε εκτός πίστας στη στροφή 9, δίχως να πληγώσει τη Williams (επανέλαβε το λάθος και στο τέλος της διαδικασίας).

Advertisement

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών ο Hamilton έβαλε τη μαλακή γόμα και κατέβηκε στο 1.23.804, περνώντας στην πρώτη θέση. Αντίθετα, ο Max Verstappen δεν κατάφερε να πλησιάσει την κορυφή.

Ο Bottas είχε έξοδο στη στροφή 1 ενώ λίγο αργότερα, στη στροφή 6 ο Pierre Gasly είχε μία πιο επεισοδιακή στιγμή. Το τετ α κε δεν οδήγησε σε μπαριέρα αλλά κατέστρεψε το σετ ελαστικών που «φορούσε» στη Scuderia AlphaTauri.

Με τις ομάδες να έχουν προχωρήσει σε προσομοιώσεις αγώνα, δεν είχαμε αλλαγές στην κορυφή των χρόνων. Ο Hamilton έκανε το 2 στα 2, ο Leclerc ήταν 166 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά ενώ ο Bottas ήταν μπροστά από τις Red Bull, με τον πέμπτο Verstappen να κάνει ξανά χαμηλή πτήση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

Πότε θα πάρει κι ο Hamilton ποινή για 4ο κινητήρα;

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche