Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πότε θα πάρει κι ο Hamilton ποινή για 4ο κινητήρα;

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα πάρει κι ο Hamilton ποινή για 4ο κινητήρα;

FORMULA 1

Πότε θα πάρει κι ο Hamilton ποινή για 4ο κινητήρα;

FORMULA 1

Ένας παράγοντας που σίγουρα επηρεάζει τη συναρπαστική μάχη του φετινού τίτλου στο μαγικό κόσμο της Formula 1, είναι και θα συνεχίσει να είναι οι ποινές σχετικά με τη χρήση υβριδικών μηχανών.

Advertisement
Advertisement

Κάθε οδηγός καλείται να «βγάλει» τη σεζόν με τρεις και η χρήση κάθε επιπλέον μονάδας, επιφέρει ποινές στο grid. Η Red Bull Racing τοποθέτησε νέα μονάδα στην RB16B του Max Verstappen πριν από το Grand Prix Ρωσίας, με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εκκινήσει μόλις τελευταίος στο Sochi. Κατάφερε όμως, με αρωγό τον μεταβαλλόμενο καιρό και με σωστή στρατηγική στην αλλαγή ελαστικών, να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες.

Τι θα κάνει όμως ο μεγάλος του αντίπαλο, Lewis Hamilton; Ο Βρετανός είναι ακόμα στους τρεις κινητήρες και είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορεί να πάει έτσι μέχρι τέλους αφού υπάρχει και προβλεπόμενο όριο χρήσης προτού τεθούν θέματα αξιοπιστίας. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό, η Mercedes-AMG Petronas να επιλέξει τον προσεχή αγώνα, στην Τουρκία, για να αλλάξει μονάδα στον παγκόσμιο πρωταθλητή.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε κάθε αγώνα και μελετούμε πως εξελίσσεται η απόδοση και η αντοχή κάθε υβριδικής μας μηχανής. Αν αλλάξουμε μονάδα, θα γίνει αυθόρμητα, βάσει των στοιχείων που θα έχουμε στη διάθεσή μας. Το που και το πότε ακόμα δεν έχει αποφασιστεί. Είναι πιθανό να γίνει στην Τουρκία. Είναι σημαντικότερο να μην έχουμε εγκατάλειψη λόγω αξιοπιστίας. Μπορούμε να δεχθούμε την προσωρινή αλλαγή ισορροπιών, να αλλάξεις κινητήρα και να τερματίσεις δεύτερος, τρίτος, είναι μια χαρά, έχει άλλωστε πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα. Αν όμως δεν τερματίσεις καν… Εξετάζουμε λοιπόν όλες τις παραμέτρους και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως δεν θα έχουμε προβλήματα αξιοπιστίας», είπε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, σε συνέντευξή του στο Sky Sports.

Advertisement
Advertisement

Μετά τους πρώτους 15 αγώνες της σεζόν, ο Hamilton βρίσκεται ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως με το ελάχιστο προβάδισμα των 2 βαθμών έναντι του Verstappen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche
Hamilton: «Όνειρο για όλους τους οδηγούς η Ferrari»
GP Ρωσίας: Συγκλονιστική νίκη #100 για τον Hamilton!