Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Ολλανδίας: 1-2 η Ferrari στο FP2, προβλήματα για Hamilton (vids)

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GP Ολλανδίας: 1-2 η Ferrari στο FP2, προβλήματα για Hamilton (vids)

FORMULA 1

GP Ολλανδίας: 1-2 η Ferrari στο FP2, προβλήματα για Hamilton (vids)

FORMULA 1

Σε μία ασυνήθιστη εικόνα τα τελευταία χρόνια στη Formula 1, η Scuderia Ferrari έκανε το 1-2 στην επεισοδιακή δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ολλανδίας, δέκατου-τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά από το μακρινό 1985, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επισκέπτεται το ανακαινισμένο Zandvoort, την εντυπωσιακή έδρα του Max Verstappen με τις στροφές έντονων κλίσεων και το σχεδόν οβάλ κομμάτι! Ας δούμε όμως βήμα-βήμα, τι έγινε στο FP2 το οποίο άρχισε με καθυστέρηση και είχε και δύο κόκκινες σημαίες.

Η διαδικασία άρχισε με καθυστέρηση 5 λεπτών, χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει την χρονομέτρηση της ωριαίας διαδικασίας. Εύλογα είχαμε εξ αρχής πλούσια δράση, μιας και είναι νέο πεδίο μάχης και οι ομάδες ήθελαν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes ήταν αυτές που ανοιχτά έδειχναν το δρόμο, με τον Valtteri Bottas στην κορυφή, όμως μετά από μόλις έξι λεπτά, είχαμε κόκκινη σημαία. Ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε απώλεια ισχύος, η οποία προκλήθηκε από αστοχία στην τροφοδοσία λαδιού, με αποτέλεσμα να παρκάρει τη W12 στη στροφή 8, προκαλώντας… ενθουσιασμό στον «Πορτοκαλί Στρατό» των υποστηρικτών του Verstappen.

Advertisement

Μετά τη σύντομη διακοπή είχαμε επιστροφή στη δράση και δεν άργησαν να αρχίσουν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων δοκιμών, με χρήση της μαλακής γόμας ελαστικών της Pirelli.

Με αυτά ο Esteban Ocon έκανε χρόνο 1.11.074 με την Alpine και παρότι προσπάθησε, ο Bottas έμεινε 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο πίσω.

Κάπου εκεί ήρθε η δεύτερη κόκκινη σημαία της διαδικασίας, με υπεύθυνο για αυτή τον Nikita Mazepin. Ο Ρώσος έχασε το πίσω μέρος της Haas στη στροφή 11 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα.

Όταν είχαμε πράσινη σημαία, οι Ferrari των Charles Leclerc και Carlos Sainz πέρασαν στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Μονεγάσκο να είναι ο μόνος που κινήθηκε στο 1.10. Όσο για τον Verstappen, δεν είχε «καθαρό» γύρο με τη μαλακή γόμα και έμεινε πέμπτος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Hamilton: «Το χρήμα μίλησε»