Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)

FORMULA 1

Το Top-10 της καριέρας του Kimi Raikkonen (video)

FORMULA 1

Η ώρα του αποχαιρετισμού πλησιάζει και η Formula 1, συγκέντρωσε τις δέκα καλύτερες στιγμές της πλούσιας καριέρας του Kimi Raikkonen.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, μετά από είκοσι χρόνια επιτυχιών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ανατρέχοντας στα 344 Grand Prix στα οποία έχει λάβει μέρος, η F1 επέλεξε τις 10 κορυφαίες στιγμές του «Iceman»!

#10 Grand Prix Αυστραλίας 2013
Στη δεύτερη σεζόν του με τη Lotus, εκκίνησε έβδομος και κατέκτησε μία αξιομνημόνευτη νίκη στο Albert Park της Μελβούρνης.

#9 Grand Prix Βραζιλίας 2003
Σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά GP στην ιστορία του σπορ, που επηρεάστηκε από την κακοκαιρία και ολοκληρώθηκε πρόωρα με την πίστα γεμάτη θραύσματα, ο Kimi είδε πρώτος την καρό σημαία. Ωστόσο καθώς εκ των υστέρων θεωρήθηκε ως τελική η κατάταξη που ίσχυε ένα γύρο νωρίτερα, παρέδωσε το τρόπαιο του νικητή στον Giancarlo Fisichella.

Advertisement
Advertisement

#8 Grand Prix ΗΠΑ 2018
Η 21η και τελευταία νίκη του Φινλανδού στη Formula 1, η οποία ήρθε μετά από… 113 εκκινήσεις δίχως επιτυχία – αριθμός ρεκόρ σε ότι αφορά στο διάστημα ανάμεσα στην κατάκτηση δύο νικών. Αυτό ήταν ουσιαστικά και το αντίο του στη Scuderia Ferrari και είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στο Circuit of the Americas και να δούμε αυτή την ιστορική στιγμή από κοντά!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1)

Advertisement

#7 Grand Prix Βελγίου 2009
Άλλος ένας αγώνας στον οποίο βρεθήκαμε στα paddock, με τον Kimi να εκκινεί έκτος αλλά τελικά να εκτοπίζει τον pole man Fisichella και να πανηγυρίζει την μοναδική νίκη της Ferrari εκείνη τη σεζόν.

Advertisement

#6 Grand Prix Πορτογαλίας 2020
Δεν κέρδισε αλλά ο πρώτος του γύρος στο Portimao ήταν ένας από τους εντυπωσιακότερους στην ιστορία του σπορ. Με μαλακά ελαστικά, σε μία γλιστερή πίστα, κατάφερε να κερδίσει δέκα (!) θέσεις μέσα σε ένα γύρο.

#5 Grand Prix Μαλαισίας 2003
Στη δεύτερη σεζόν του στη McLaren, παρατάχθηκε έβδομος στο grid αλλά με καλή στρατηγική και αψεγάδιαστη οδήγηση, έφτασε στην παρθενική του νίκη στη Formula 1!

#4 Grand Prix Μονακό 2005
Από την εντυπωσιακή pole position που ήρθε με διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου, έφτασε σε μία άνετη νίκη, σε ένα Σαββατοκύριακο όπου δεν είχε αντίπαλο.

#3 Grand Prix Βελγίου 2004
Τον αποκαλούν βασιλιά του Spa και το 2004 απέδειξε το γιατί. Σε έναν επεισοδιακό αγώνα, κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία, σε ένα αποτέλεσμα-έκπληξη καθώς εκείνη τη σεζόν η McLaren είχε πολλά προβλήματα.

#2 Grand Prix Ιαπωνίας 2005
Τι κι αν εκκίνησε μόλις δέκατος-έβδομος; Ο Raikkonen σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και με οκτώ γύρους ακόμα να απομένουν, έβαλε φρέσκα λάστιχα και ξεκίνησε το κυνήγι του Fisichella. Ροκάνισε τη διαφορά τους με τρομακτικό ρυθμό και κατάφερε να κλέψει τα ηνία στον τελευταίο γύρο!

#1 Grand Prix Βραζιλίας 2007
Δραματικό φινάλε στη σεζόν, στο οποίο ο Kimi πήγε όντας 3 πόντους πίσω από τον Fernando Alonso και 7 πίσω από τον Lewis Hamilton. Παρότι εκκίνησε τρίτος, σύντομα πέρασε στην κορυφή και με τον Lewis έβδομο, εξασφάλισε τον μοναδικό του τίτλο στη Formula 1.

Περισσότερα, στο video που ακολουθεί…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Panos Seitanidis (@seitanf1)

Διαβάστε επίσης:
Αποσύρεται από τη Formula 1 o Kimi Raikkonen (videos)
Ο Kimi Raikkonen μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto (vids)
Τι θα κάνει ο Raikkonen μετά τη F1;