Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Κίνας: Ταχύτερος ο Hamilton στα ελεύθερα της Παρασκευής

Ελλάδα 23:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Κίνας: Ταχύτερος ο Hamilton στα ελεύθερα της Παρασκευής

FORMULA 1

GP Κίνας: Ταχύτερος ο Hamilton στα ελεύθερα της Παρασκευής

FORMULA 1

Αποφασισμένος να ανακάμψει με τα το 0/2 στο ξεκίνημα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, o Lewis Hamilton ξεκίνησε δυναμικά τις υποχρεώσεις του στο Grand Prix της Κίνας, σημειώνοντας τον καλύτερο και στις δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως το Top3 έμεινε αναλλοίωτο και στις πρωινές αλλά και στις απογευματινές δοκιμές, με τους Kimi Raikkonen και Valtteri Bottas να πλαισιώνουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Η πίστα της Σαγκάης υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά και χαμηλές θερμοκρασίες, με τα πρώτα 15 λεπτά της 90λεπτης διαδικασίας του FP1 να μη περιλαμβάνουν πολλή δράση. Στα μισά του δρόμου ο Hamilton τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή και παρέμεινε μέχρι τέλους, παρότι χρησιμοποίησε μόνο τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Πίσω του πλασαρίστηκε ο Iceman, με τη Ferrari του Iceman να φορά αρχικά τη μέση γόμα και μετά την ultra, που αποτελεί την τρίτη διαθέσιμη επιλογή για αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο ήταν περισσότερα από τρία δέκατα πιο αργός. Χάλασε πάντως το 1-2 των ασημί βελών, που να σημειώσουμε πως είχαν τις ίδιες επιλογές ελαστικών.

Advertisement

Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, παρότι ο Max Verstappen είχε μία έξοδο στην αμμοπαγίδα στην τελευταία στροφή. Το γεγονός πως ο Vettel ήταν έκτος, παρότι χρησιμοποίησε την ultra soft, αποδεικνύει πως η κατάταξη της πρωινής περιόδου δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP1:

Advertisement

china18-fp1-times640

Στην απογευματινή περίοδο μπορεί να μην άλλαξαν τα ονόματα στην κορυφή, ωστόσο οι διαφορές ήταν πολύ μικρές. Ο Hamilton ήταν μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερος του Raikkonen ενώ η διαφορά από τον τέταρτο Vettel ήταν μόλις στο ένα δέκατο!

Ο Kimi ήταν αυτός που έδινε νωρίς το ρυθμό με τη μαλακή γόμα ελαστικών αλλά με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Lewis έβαλε την ultra και πέρασε στην κορυφή, κάνοντας προσομοιώσεις κατατακτήριων. Με αυτή τη γόμα απάντησε στο τέλος ο Φινλανδός της Ferrari που μάλιστα φαινόταν πως θα εκτόπιζε τον αντίπαλό του αλλά έχασε χρόνο προσπερνώντας την Alfa Romeo Sauber του Marcus Ericsson στη στροφή 11.

Ο Stoffel Vandoorne που είχε έξοδο το πρωί, αντιμετώπισε κι άλλα προβλήματα καθώς 15 λεπτά πριν το τέλος η McLaren του ακινητοποιήθηκε με έναν τροχό να μην έχει τοποθετηθεί σωστά. Εξόδους χωρίς πολλές συνέπειες είχαν οι Lance Stroll και Romain Grosjean, καθώς και ο Ericsson στα τελικά στάδια της περιόδου όπου είχε αρχίσει να βρέχει.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

china18-fp2-times640