FORMULA 1

Φέτελ: Δεν αποκλείει επιστροφή του στην F1!

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φέτελ: Δεν αποκλείει επιστροφή του στην F1!

FORMULA 1

Φέτελ: Δεν αποκλείει επιστροφή του στην F1!

FORMULA 1

Μπορεί να μην έχει κλείσει ένας χρόνος από τον τελευταίο αγώνα του Σεμπ Φέτελ στην F1. Για τον Γερμανό, όμως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα ο Φέτελ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του σπορ κατά τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Ο Γερμανός οδήγησε για πρώτη φορά σε GP στις ΗΠΑ του 2007. Και από τότε θα έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της F1.

Βέβαια, όταν πέρσι ανακοίνωνε την αποχώρησή του μετά το τέλος της σεζόν λίγοι εξεπλάγησαν. Βλέπετε, το 2022 τα 4 πρωταθλήματα του με την Red Bull ήταν μια αρκετά μακρινή ανάμνηση. Επιπλέον, οδηγώντας για την Aston Martin από το 2021 δεν φαινόταν στον ορίζοντα η πιθανότητα επιστροφής του Γερμανού στο κυνήγι τίτλων ή έστω νικών.

Advertisement
Advertisement

Όλα έδειχναν ότι η αποχώρηση από το σπορ ήταν και η λογική απόφαση. Επιπλέον, ο Φέτελ είχε εκφράσει πολλές φορές δημοσίως τον τελευταίο καιρό τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες. Κατά συνέπεια θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι το κεφάλαιο «μηχανοκίνητος αθλητισμός» είχε κλείσει οριστικά για τον Σεμπ.

Ωστόσο ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Sky Sports F1, άφησε τα πρώτα υπονοούμενα για πιθανή του επιστροφή στο grid. «Δεν μπορώ να πω όχι (σ.σ. σε πιθανή του επιστροφή) γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Δεν μπορώ να το αποκλείσω όπως έχει συμβεί και με άλλους οδηγούς στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι. Αλλά στο μέλλον εάν προκύψει η κατάλληλη πρόκληση ίσως να το σκεφτώ» δήλωσε ο Φέτελ.

Θα μπορούσε η Audi να φέρει τον Φέτελ πίσω;

Advertisement

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επέστρεφε με τους δικούς του όρους και όχι ως αντικαταστάτης ενός τραυματία οδηγού. Ίσως με το πρόγραμμα της Audi; «Εάν επιστρέψω θα το κάνω επειδή το θέλω εγώ. Όχι επειδή κάποιος άλλος έφυγε ή δεν μπορεί να τρέξει» υπογράμμισε.

Advertisement

Πολλοί μεγάλοι οδηγοί του παρελθόντος -αλλά και του παρόντος- είχαν βρει… ανιαρή τη ζωή χωρίς την F1. Τουλάχιστον μετά την πρώτη τους αποχώρηση. Οι Νίκι Λάουντα, Αλέν Προστ, Μίχαελ Σουμάχερ, Κίμι Ράικονεν και Φερνάντο Αλόνσο έχουν όλοι κάνει τα come-back τους μετά από ένα ή περισσότερα χρόνια απουσίας.

Εξ αυτών, οι Λάουντα και Προστ κατάφεραν να κατακτήσουν και από ένα πρωτάθλημα μετά την επιστροφή τους. Θα μπορούσε ο Φέτελ να κάνει κάτι παρόμοιο; Οι θέσεις στις μεγάλες ομάδες είναι μάλλον ρεζερβέ. Τουλάχιστον για το νούμερο ένα εντός τους. Ωστόσο η νέα ομάδα της Audi ίσως θα μπορούσε να κρατήσει τον ρόλο αυτόν για ένα μεγάλο όνομα -και μάλιστα… γερμανικό- όπως ο Φέτελ.

Advertisement

Θα μπορούσε ο Γερμανός να ανταπεξέλθει εάν έμπαινε σήμερα σε μονοθέσιο; «Ο λαιμός μου θα δυσκολευόταν λίγο. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, είναι σε πολύ καλό επίπεδο» απαντάει χαμογελώντας ο Σεμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!
Sebastian Vettel: Αυλαία σε μια σπουδαία παράσταση (+video)
Red Bull: Έφερε την F1 και πάλι στο Nurburgring! (+video)