Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς μπορεί να φύγει από την Red Bull

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φερστάπεν: Πώς μπορεί να φύγει από την Red Bull

FORMULA 1

Φερστάπεν: Πώς μπορεί να φύγει από την Red Bull

FORMULA 1

Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή με την Red Bull ο οποίος του επιτρέπει να φύγει νωρίτερα από την ομάδα.

Advertisement
Advertisement

Ο Φερστάπεν είχε υπογράψει στις αρχές του 2022 πολυετή επέκταση της συνεργασίας του με την Red Bull η οποία εικάζεται ότι του αποφέρει περί τα 55 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα μονοθέσια της Red Bull έκτοτε είναι τα καλύτερα στο grid και ο Μαξ κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλον.

Γιατί, λοιπόν, ο Ολλανδός να σκέφτεται την διακοπή μιας τόσο επικερδούς και επιτυχημένης συνεργασίας. Η απάντηση βρίσκεται στην πρόσφατη θύελλα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της ομάδας σχετικά με την υπόθεση Χόρνερ. Εάν κρίνουμε από τις -περίεργες είναι η αλήθεια- κινήσεις του πατέρα του Μαξ, Γιος Φερστάπεν, η πλευρά του Ολλανδού δεν είναι καθόλου χαρούμενη με όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα.

Ο Γιος Φερστάπεν συναντήθηκε, μάλιστα, στο paddock του Μπαχρέιν και με τον Τότο Βολφ, πράγμα που προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το εάν ο Ολλανδός θα μπορούσε να μεταπηδήσει σύντομα στην Mercedes! Από την πλευρά του ο Μαξ δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το θέμα, ενώ την Δευτέρα ο Χόρνερ συναντήθηκε με τον μάνατζερ του Ολλανδού, Ρέιμοντ Φερμάλεν ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πήγε καλά και οι εντάσεις έχουν πέσει. Επιπλέον, ο Γιος δεν θα βρίσκεται στο γκαράζ της Red Bull στην Σαουδική Αραβία. Η πιθανότητα του να αλλάξει σύντομα ο Φερστάπεν στρατόπεδο, είναι μάλλον μικρή.

Ωστόσο σύμφωνα με το ολλανδικό RN365 υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του Φερστάπεν ο οποίος δένει την παραμονή του Ολλανδού στην Red Bull με εκείνη του Χέλμουτ Μάρκο. Ο Μάρκο ήταν εκείνος ο οποίος είχε φέρει τον Φερστάπεν στην Red Bull και παραμένει έκτοτε ένας εκ των στενότερων συμμάχων του.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, όταν ακούγονταν φήμες που ήθελαν την RB να μην ανανεώνει το συμβόλαιο του Μάρκο, ο Μαξ βγήκε και τον υποστήριξε δημοσίως. Πράγμα που δεν έκανε με τον Κρίστιαν Χόρνερ.