Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Για πάντα στο Μαρανέλο ο Λεκλέρ!

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Για πάντα στο Μαρανέλο ο Λεκλέρ!

FORMULA 1

Επίσημο: Για πάντα στο Μαρανέλο ο Λεκλέρ!

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ ανανέωσε επίσημα με τη Scuderia Ferrari, καθώς έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο άγνωστης διάρκειας.

Advertisement
Advertisement

Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα σε Σαρλ Λεκλέρ και Scuderia Ferrari. Το μόνο που είχε απομείνει ήταν η επίσημη ανακοίνωση της νέας συμφωνίας και αυτή ήρθε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1).

Το συμβόλαιο για το οποίο συμφώνησαν οι δύο πλευρές είναι πολυετές, αλλά η ακριβής διάρκειά του προς το παρόν δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Οι φήμες και τα δημοσιεύματα πάντως μιλούσαν για επέκταση που θα δέσμευε τον Μονεγάσκο στο Μαρανέλο μέχρι και το 2029!

Advertisement
Advertisement

Ήταν κοινό μυστικό πάντως ότι θα δέσμευε το μέλλον του με την ομάδα που τον άνδρωσε οδηγικά, αφού και οι δύο πλευρές ήταν θετικά προσκείμενες και ήθελαν οπωσδήποτε να συνεχίσουν μαζί.

Ο Λεκλέρ, μετά την επισημοποίηση της ανανέωσης, δήλωσε:

Advertisement

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξέρω πως θα φοράω την αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari για πολλές σεζόν ακόμα. Το να αγωνιστώ για αυτή την ομάδα, ήταν το όνειρό μου απ’ όταν ήμουν 3 ετών, όταν έβλεπα το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο του διαμερίσματος ενός φίλου στη στροφή Σεν Ντεβό. Πάντα ήθελα να βλέπω τα κόκκινα αυτοκίνητα. Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου απ’ όταν εντάχθηκα στην Ακαδημία της Ferrari το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, μαχόμενοι στα εύκολα και τα δύσκολα τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιστεύω όμως πως τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν, να σημειώσουμε περαιτέρω πρόοδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα. Το όνειρό μου εξακολουθεί να είναι να κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος πως στα χρόνια που θα έχουμε μπροστά μας, θα απολαύσουμε σπουδαίες στιγμές και θα κάνουμε τους υποστηρικτές μας χαρούμενους».

Ο 26χρονος κατάφερε από την πρώτη του σεζόν στη Ferrari το 2019 να γίνει ο νεότερος νικητής στην ιστορία της, παίρνοντας την καρό σημαία αρχικά στο Grand Prix του Βελγίου και μετά στην περίφημη έδρα της Ferrari, τη Μόντσα. Συνολικά, έχει πετύχει πέντε νίκες.

Advertisement

Επίσης, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος poleman στην ιστορία της Scuderia με 23 pole. Συνολικά, έχει συμπληρώσει 103 εκκινήσεις με το κόκκινο μονοθέσιο, πετυχαίνοντας 30 βάθρα.

Το μεγάλο του όνειρο δεν το κρύβει. Θέλει να είναι ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari μετά τον Κίμι Ραϊκόνεν το 2007!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο
F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;
Ferrari: Πως θα βάλει κάτω την Red Bull