Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Binotto!

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Binotto!

FORMULA 1

Ferrari: Παραιτήθηκε ο Binotto!

FORMULA 1

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Mattia Binotto από την θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari. Ο Ιταλός αποχωρεί στο τέλος της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας, η Ferrari εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα με την οποίαν γνωστοποιεί ότι η παραίτηση του Binotto έγινε δεκτή. Ο Mattia θα παραμείνει στη θέση του μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, ώστε να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Η δήλωση του Binotto έχει ως εξής: “Με θλίψη μου έχω αποφασίσει να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με την Ferrari. Αφήνω μία εταιρία την οποίαν αγαπώ και της οποία υπήρξα μέλος για 28 χρόνια. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, έχοντας τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους οι οποίοι είχαν τεθεί. Αφήνω την ομάδα ενωμένη και σε ανοδική τροχιά“.

Advertisement
Advertisement

Ο Binotto συνεχίζει, εκφράζοντας την πίστη του στο μέλλον της ομάδας. “Η ομάδα είναι δυνατή και έτοιμη να πετύχει τους υψηλότερους στόχους. Κάτι το οποίο και της εύχομαι. Όσο σκληρή κι αν είναι για εμένα αυτή η απόφαση πιστεύω ότι είναι η σωστή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην Gestione Sportiva με τους οποίους μοιραστήκαμε αυτό το ταξίδι. Τις δυσκολίες αλλά και την ικανοποίηση από τις επιτυχίες”.

Φαβορί για αντικαταστάτης του Binotto προκρίνεται -από τον ιταλικό τύπο- ο Frederic Vasseur της Alfa Romeo. Η Ferrari δεν έχει κάνει ακόμη κάποια ανακοίνωση σχετικά με την διάδοχη κατάσταση στην ομάδα της F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Γιατί έχασε -ξανά- την μάχη της εξέλιξης;
F1: Θα μπουν καλύμματα στους πίσω τροχούς;
Ricciardo: Γιατί επέλεξε να είναι εφεδρικός στην Red Bull;