Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Binotto: Κινδυνεύει η θέση του στη Ferrari;

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Binotto: Κινδυνεύει η θέση του στη Ferrari;

FORMULA 1

Binotto: Κινδυνεύει η θέση του στη Ferrari;

FORMULA 1

Η Mercedes κυριάρχησε στο Interlagos, παίρνοντας την πρώτη της νίκη σε μία σεζόν που ξεκίνησε πολύ άσχημα για εκείνην. Από την άλλη η Ferrari φαίνεται να ακολουθεί αντίστροφη πορεία.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά το 2022 με δύο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες. Ο Charles Leclerc, μάλιστα, φάνηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο των οδηγών. Όμως, αυτή η ελπίδα διαψεύστηκε σχετικά γρήγορα για τους tifosi.

Προβλήματα αξιοπιστίας και λάθη στρατηγικής της ομάδας ήταν οι κυριότεροι παράγοντες που στοίχησαν βαθμούς στην Ferrari και τον Leclerc. Έπειτα από το καλοκαιρινό διάλειμμα, μάλιστα, οι επιδόσεις της F1-75 έπεσαν σημαντικά, με αποτέλεσμα η Mercedes να αναδειχθεί στους τελευταίους αγώνες ως η μεγαλύτερη απειλή για την Red Bull.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσικό στην Ferrari, ο επικεφαλής της ομάδας γίνεται δέκτης αρνητικών σχολίων πολύ εύκολα. Και ο Mattia Binotto δεν αποτέλεσε εξαίρεση φέτος. Ο Ιταλός δημοσιογράφος Leo Turini, μάλιστα, αναφέρθηκε μετά τον αγώνα του Interlagos στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το μέλλον του Binotto στην Scuderia.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ατμόσφαιρα στην Ferrari δεν είναι κανονική” έγραψε ο Turini. “Φυσικά δεν μπορώ να ορκιστώ για το ότι αληθεύουν οι φήμες για απόλυση του Binotto. Κυκλοφορούν, όμως, εδώ και μία εβδομάδα”.

Advertisement

Ο Ιταλός δείχνει ως πιθανούς αντικαταστάτες του Binotto τον Frederic Vasseur (νυν επικεφαλής της Alfa Romeo) και Antonello Coletta. Ο τελευταίος είναι διευθυντής της Ferrari στους αγώνες αντοχής.

Το κατά πόσον αληθεύει η παραπάνω φήμη θα φανεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Για την ώρα ο Binotto δηλώνει ότι η Ferrari έχει επικεντρωθεί εδώ και αρκετές εβδομάδες στην εξέλιξη του μονοθέσιου για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Leclerc: Θέλω να είμαι πρωταθλητής το 2023!
F1 GP Βραζιλίας: Η πρώτη από πολλές (+video)
Newey: Πώς έδωσε το μεγάλο πλεονέκτημα στην Red Bull φέτος