Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: To πρωτάθλημα του Max Verstappen σε αριθμούς

Ελλάδα 18:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: To πρωτάθλημα του Max Verstappen σε αριθμούς

FORMULA 1

F1: To πρωτάθλημα του Max Verstappen σε αριθμούς

FORMULA 1

Το νούμερο 33 είναι θα γίνει από την επόμενη χρονιά νούμερο 1. Μπορεί αυτό να… μετρά για τον Max Verstappen, που εξασφάλισε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του στη Formula 1, αλλά όσοι αγαπούν τα στατιστικά, γνωρίζουν πως μία παγκόσμια διάκριση αποτελείται από πολλούς… αριθμούς.

Advertisement
Advertisement

Με τη βοήθεια της Red Bull Racing Honda και του ειδικού στα στατιστικά Matthew Clayton ανακαλύψαμε κάποιους αριθμούς, που εξηγούν το πως -και το γιατί ο Max Verstappen έφτασε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Οι αριθμοί της νίκης

652

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός είχε την πρωτοπορία σε 652 γύρους αυτή τη σεζόν, αριθμός που ισοδυναμεί με το 50,2% όλων των γύρων όλων των αγώνων. Ήταν περισσότεροι από τους διπλάσιους σε σχέση με τον Lewis Hamilton (297) και πολύ περισσότερους απ’ ότι οι άλλοι εννέα οδηγοί που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση φέτος (348). Μόνο φέτος, ο Ολλανδος είχε περισσότερους από τους μισούς γύρους που έχει βρεθεί στην πρωτοπορία σε όλη του την καριέρα του (1239). Όσο για το φινάλε στο Abu Dhabi; Ήταν στην πρωτοπορία μόνο σε έναν γύρο – τον τελευταίο.

141

Advertisement

Ο Max κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην 141η  εκκίνησή του στην F1, με τις 23 από αυτές να είναι ως οδηγός της Scuderia Toro Rosso (2015-2016), προτού μεταπηδήσει στη Red Bull Racing από το Ισπανικό Grand Prix του 2016, το οποίο και κέρδισε.

18

Advertisement

Οι παρουσίες του στο podium το 2021 – συνολικά στην καριέρα του στην F1 έχει 60. Από το ξεκίνημα της σεζόν του 2018, ο Ολλανδός έχει 49 βάθρα σε 81 αγώνες, πράγμα που σημαίνει σε ποσοστό 60%.

13

Advertisement

Σε 13 από τους 22 αγώνες η Red Bull Racing σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα pit stop: Στο μονοθέσιο του Verstappen σε Μπαχρέιν, Πορτογαλία, Μονακό, Αζερμπαϊτζάν, Στυρία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Τουρκία, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι και στο μονοθέσιο του Sergio Perez στη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία.

10

Τόσες ήταν οι φετινές νίκες του Max που έχει συνολικά 20 στην καριέρα του αλλά και οι pole positions που κατέκτησε μέσα στο 2021, από τις συνολικά 13. Το μεγαλύτερο σερί του ήρθε στο triple-header Γαλλίας-Αυστρίας-Στυρίας, όπου για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγύρισε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Παράλληλα, είχε την πρωτοπορία και στους 142 γύρους των Grand Prix Στυρίας και Αυστρίας που έγιναν στο Red Bull Ring.

6

Οι ταχύτεροι γύροι του φέτος (συνολικά έχει 16), με 5 εξ αυτών να του χαρίζουν και έναν επιπλέον βαθμό καθώς ήταν εντός δεκάδας σε Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Κατάρ και Άμπου Ντάμπι.

4

Τα συνεχόμενα χρόνια όπου η Red Bull Racing κέρδισε το DHL Fastest Pit Stop Award για την ομάδα με τον ταχύτερο μέσο όρο pit stop μέσα στη σεζόν. Από τα 10 ταχύτερα pit stop της χρονιάς, η Red Bull είχε τα 8 ταχύτερα και συνολικά 9 από τους 10 καλύτερους χρόνους.

verstappen-hungary-21-e1000x600

1.88

Σε δευτερόλεπτα, το ταχύτερο pit stop της σεζόν, όταν οι μηχανικοί της Red Bull φρόντισαν το μονοθέσιό του στον γύρο 40 του Hungarian Grand Prix – ένα από τα πέντε pit stop της αυστριακής ομάδας που διήρκησαν λιγότερα από δύο δευτερόλεπτα.

1

Ο αριθμός που θα έχει ο Max Verstappen στο μονοθέσιο του 2022, ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1.

verstappen-hungary-21-a1000x600ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το τελικό ταμείο της σεζόν του 2021
Βόμβα: Ο Hamilton σκέφτεται να αποχωρήσει από την Formula1
Ο «τελευταίος χορός» του 2021 από onboard κάμερες (vid)