Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Το πρόγραμμα του 2024

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Το πρόγραμμα του 2024

FORMULA 1

F1: Το πρόγραμμα του 2024

FORMULA 1

Αρκετές εκπλήξεις κρύβει το καλεντάρι για το 2024 που δημοσίευσε η F1 σήμερα. Δύο GP θα διεξαχθούν Σάββατο ενώ ο αγώνας της Ιαπωνίας αλλάζει θέση με του Αζερμπαϊτζάν.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η σεζόν θα ξεκινήσει όπως και φέτος στο Μπαχρέιν στις 2 Μαρτίου. Θα έχουν προηγηθεί τριήμερες χειμερινές δοκιμές στην ίδια πίστα μεταξύ 21 και 23 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο οι αγώνες σε Σακχίρ και Τζέντα (με μία εβδομάδα απόσταση μεταξύ τους) θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο. Η αλλαγή αυτή γίνεται λόγω της Σαουδικής Αραβίας η οποία θα βρίσκεται σε περίοδο Ραμαζανιού κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι, για διευκόλυνση των ομάδων, η F1 αποφάσισε να πράξει το ίδιο και με τον αγώνα του Μπαχρέιν που προηγείται.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι η πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια που θα έχουμε  τρεις αγώνες να διεξάγονται ημέρα Σάββατο καθώς και ο αγώνας στο Βέγκας διεξάγεται Σάββατο. Τελευταία σεζόν που είχαμε πάνω από έναν αγώνα να διεξάγεται Σάββατο ήταν εκείνη του 1977 με τα GP Νοτίου Αφρικής και Μεγάλης Βρετανίας.

Ένα πιο λογικό πρόγραμμα;

Οι υπεύθυνοι του σπορ έχουν προσπαθήσει να βγάλουν ένα πρόγραμμα με πιο λογική σειρά αγώνων. Για τον λόγο αυτό έχουν μετακινήσει το ιαπωνικό GP τον Απρίλιο πριν τον αγώνα της Κίνας ο οποίος επιστρέφει στο πρόγραμμα.

Advertisement

Συνέπεια αυτής της αλλαγής είναι η μετακίνηση του αγώνα στο Μπακού στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το πρωτάθλημα κλείνει στις 8 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Ο αγώνας αυτός θα αποτελεί μέρος  του τρίτου triple-header της σεζόν με τα GP Λας Βέγκας και Κατάρ να προηγούνται.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 24 αγώνες, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και για φέτος πριν τις ακυρώσεις των GP Κίνας και Εμίλια-Ρομάνια. Θα υπάρχουν δύο μεγάλες ανάπαυλες διάρκειας 4 εβδομάδων στο πρόγραμμα. Η πρώτη θα είναι τον Αύγουστο με το παραδοσιακό καλοκαιρινό διάλειμμα. Η δεύτερη μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 20 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα του 2024

Advertisement

21-23 Φεβρουαρίου: Χειμερινές δοκιμές στο Μπαχρέιν
2 Μαρτίου: GP Μπαχρέιν
9 Μαρτίου: GP Σαουδικής Αραβίας
24 Μαρτίου: GP Αυστραλίας
7 Απριλίου: GP Ιαπωνίας
21 Απριλίου: GP Κίνας
5 Μαΐου: GP Μαϊάμι
19 Μαΐου: GP Εμίλια-Ρομάνια
26 Μαΐου: GP Μονακό
9 Ιουνίου: GP Καναδά
23 Ιουνίου: GP Ισπανίας
30 Ιουνίου: GP Αυστρίας
7 Ιουλίου: GP Μεγάλης Βρετανίας
21 Ιουλίου: GP Ουγγαρίας
28 Ιουλίου: GP Βελγίου
25 Αυγούστου: GP Ολλανδίας
1 Σεπτεμβρίου: GP Ιταλίας
15 Σεπτεμβρίου: GP Αζερμπαϊτζάν
22 Σεπτεμβρίου: GP Σιγκαπούρης
20 Οκτωβρίου: GP ΗΠΑ (Τέξας)
27 Οκτωβρίου: GP Μεξικού
3 Νοεμβρίου: GP Βραζιλίας
23 Νοεμβρίου: GP Λας Βέγκας
1 Δεκεμβρίου: GP Κατάρ
8 Δεκεμβρίου: GP Άμπου Ντάμπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αυστρίας: Αφ’ υψηλού (+video)
F1: Το GP Αυστρίας παραμένει μέχρι το 2030
Ferrari: Ο Καρντίλε υπεύθυνος για την εξέλιξη της SF-23