Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Πόσα χρήματα έφερε στο Μαϊάμι η Formula 1;

Ελλάδα 7:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Πόσα χρήματα έφερε στο Μαϊάμι η Formula 1;

FORMULA 1

F1: Πόσα χρήματα έφερε στο Μαϊάμι η Formula 1;

FORMULA 1

Το παρθενικό Grand Prix του Μαϊάμι έχει περάσει στην ιστορία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Στην πίστα παρακολουθήσαμε τον Max Verstappen να κερδίζει έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Charles Leclerc. Ποιες ήταν, όμως, οι επιπτώσεις του event στην τοπική οικονομία;

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρία South Florida Motorsports, το GP της Formula 1 στο Μαϊάμι ωφέλησε σημαντικά την οικονομία της πόλης. Και μόνο η κατασκευή της πίστας έφερε 143 εκατομμύρια δολάρια στο Μαϊάμι. Πενήντα εξ αυτών πήγαν στους μισθούς 867 εργαζομένων που απασχολήθηκαν άμεσα στην κατασκευή των εγκαταστάσεων.

Η έκθεση συνεχίζει σημειώνοντας ότι κατά το αγωνιστικό τριήμερο 350 εκατομμύρια δολάρια εισέρρευσαν στην πόλη. Υπολογίζεται ότι ο μέσος όρος των χρημάτων που ξόδεψε ο κάθε επισκέπτης άγγιξε τα 2.000 δολάρια. Οι χώρες προέλευσης των περισσότερων θεατών ήταν ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, η Κολομβία και η Αργεντινή.

Advertisement
Advertisement

Ο απερχόμενος πρόεδρος της εταιρίας διαχείρισης του αγώνα, Richard Cregan δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι για το ότι δικαιώσαμε την δέσμευση που έκανε ο Steven Ross (σ.σ. ιδιοκτήτης των Miami Dolphins και εμπνευστής του αγώνα) στην τοπική κοινωνία. Ανυπομονούμε να μεγαλώσουμε κι άλλο το event τα επόμενα χρόνια”.

Το έργο αυτό θα πέσει στους ώμους του νέου επικεφαλής του Grand Prix, Tyler Epp. Μπορεί ο αγώνας να ωφέλησε σημαντικά την πόλη, όμως η ίδια η πίστα παρουσίασε ζημίες κατά το πρώτο έτος λειτουργίας της. Αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Advertisement

Όμως, στο GP του Μαϊάμι έπαιξαν ρόλο και πολλές υπερβολικές επιλογές των διοργανωτών. Όπως η κατασκευή της ψεύτικη μαρίνας ή η τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα κάτω από τις κερκίδες. Επιπλέον, οι διοργανωτές προσβλέπουν στην επέκταση των κερκίδων ώστε να αυξηθεί κατά 20% η ημερήσια προσέλευση των θεατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Έξι ομάδες αντιτίθενται στις αλλαγές των κανονισμών
Porsche: Αγοράζει το 50% της Red Bull Racing
F1 GP Ουγγαρίας: Προεπισκόπηση

Advertisement