Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Τα ευτράπελα

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μαϊάμι: Τα ευτράπελα

FORMULA 1

F1 GP Μαϊάμι: Τα ευτράπελα

FORMULA 1

Συνηθίζουμε να ασχολούμαστε χιουμοριστικά με κάθε Grand Prix στην στήλη των F1 memes. Όμως, ο πρώτος αγώνας του Μαϊάμι είχε, όπως και να το κάνουμε, ένα διαφορετικό χρώμα από όσους έχουν προηγηθεί. Σκηνικό Hollywood, διασημότητες, άβολες στιγμές και αρκετά ευτράπελα.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα από τον “γάμο” της F1 με την αγορά των ΗΠΑ δεν θα έλλειπαν τα απρόοπτα. Η κουλτούρα που έχει αναπτύξει το παραδοσιακά ευρωπαϊκό κοινό του σπορ διαφέρει αρκετά από την άποψη περί θεάματος των Αμερικανών.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί στο μέλλον μια χρυσή τομή. Ωστόσο, μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο δεν έχουμε παρά να απολαύσουμε τις, πολλές φορές, κωμικές προσπάθειες προσέγγισης δύο ξεκάθαρα διαφορετικών κόσμων.

Συγγνώμη κύριε, ποιος είστε;

Ξεκινάμε με τον πρώην οδηγό F1 και νυν σχολιαστή του Sky Sports F1, Martin Brundle. Ο Brundle είναι γνωστός για τις συνεντεύξεις που παίρνει στο grid πριν από την εκκίνηση κάθε Grand Prix. Όμως, στο Μαϊάμι, ο Βρετανός έμοιαζε τελείως έξω από τα νερά του.

Advertisement

Αρχικά, ο Martin μπέρδεψε τον Paolo Banchero, που αγωνίζεται στους Blue Devils του Duke με τον σταρ του NFL, Patrick Mahomes. Ο Brundle, φώναξε “Patrick” αρκετές φορές προς τον Banchero για να του αποσπάσει μία δήλωση με τον μπασκετμπολίστα να μένει, φυσιολογικά, παγερά αδιάφορος. Στο τέλος, η παρεξήγηση θα λυνόταν με τον Brundle να αντιμετωπίζει με χιούμορ την κατάσταση. Προφανώς, ο πρώην οδηγός δεν είναι φαν ούτε του κολεγιακού μπάσκετ αλλά ούτε και του NFL.

Advertisement

Επίσης, ο Martin δεν πρέπει να ασχολείται ιδιαίτερα και με το NBA αν κρίνουμε από το ότι του διέφυγε τελείως η παρουσία του Dwayne Wade στο grid. Τουλάχιστον, απόσπασε μια δήλωση από την -ιδιαίτερα απρόθυμη- Venus Williams ενώ φάνηκε να γνωρίζει τον DJ Khaled!

Miami ή Hollywood;

Οι υπεύθυνοι του event στο Μαϊάμι, ήθελαν να κάνουν τα πάντα για να μείνει το Grand Prix αξέχαστο στη συλλογική μνήμη. Σε μεγάλο βαθμό το κατόρθωσαν, αν και δεν είχαν τα πάντα θετικό πρόσημο. Παραδείγματος χάρη, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε την ψεύτικη μαρίνα που κατασκεύασαν στην εσωτερική των στροφών 7-8.

Όπως ήταν φυσικό, η fake marina “τρολαρίστηκε” δεόντως από τους πιο παραδοσιακούς φίλους της F1. Πολλοί, μάλιστα, αναρωτήθηκαν εάν υπήρχε η ανάγκη για ένα τέτοιο σκηνικό Hollywood. Άλλωστε το θέαμα που προσφέρει η F1 είναι από μόνο του αρκετό, σωστά; Welcome to America!

Μπορούμε και μόνοι μας

Ομολογούμε ότι οι υπερβολές των Αμερικανών ήταν αρκετές. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε μάλλον να παίρνουμε και τους εαυτούς μας τόσο στα σοβαρά. Ιδίως, όταν εδώ και λίγες μέρες εκτυλίσσεται μια φαρσοκωμωδία με πρωταγωνιστές τους Lewis Hamilton και Sebastian Vettel.

Οι νέοι race directors της FIA έχουν ειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό πώς οι οδηγοί πρέπει να ακολουθούν πλήρως τους κανόνες ασφαλείας της ομοσπονδίας ενώ βρίσκονται εντός των μονοθέσιων. Σύμφωνα με αυτούς, απαγορεύονται τα συνθετικά εσώρουχα καθώς και κοσμήματα τύπου piercing, σκουλαρίκια ή ρολόγια. Οι κανονισμοί αυτοί δεν είναι καινούργιοι. Υπήρχαν εδώ και χρόνια. Απλώς, τώρα η FIA (θέλετε από υπερβολική τυπολατρία;) αποφάσισε να τους εφαρμόσει.

Όμως ο Lewis Hamilton δεν δέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις στη ζωή του. Για τον λόγο αυτό εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής με 3 ρολόγια και 8 δαχτυλίδια. Προειδοποίησε δε, ότι ο “ανένδοτός αγώνας” του θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Μάλλον, ως τότε θα έχει λύσει και τον γρίφο του πως θα προσθέσει το επώνυμο της μητέρας του στο δικό του.

Οι αστειότητες, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Vettel είπε να μην χάσει και εκείνος την ευκαιρία να αφήσει το στίγμα του. Τον Γερμανό φαίνεται ότι τον πείραξε ιδιαίτερα η οδηγία σχετικά με τα εσώρουχα. Γι’ αυτό και αποφάσισε να ντυθεί ήρωας της Marvel κατά την διάρκεια του τριημέρου, υποθέτουμε.

Όλο αυτό το σκηνικό στερείται σοβαρότητας. Είναι τουλάχιστον αστείο να βλέπεις δύο πολυπρωταθλητές να συμπεριφέρονται σαν παιδάκια. Ίσως, όμως, δίνει και μια πιο σωστή διάσταση στα πράγματα. Όπως, ας πούμε, όταν κόπτονται για την “αυστηρή” εφαρμογή των κανονισμών. Όπου συμφέρει εκείνους φυσικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μαϊάμι: Υψηλός βαθμός δυσκολίας
F1 GP Μαϊάμι: Ο Leclerc πρώτος σε κόκκινο 1-2!
F1 GP Μαϊάμι: Γκολφ και δείπνο