Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes

Ελλάδα 3:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes

FORMULA 1

F1: Πήραν προβάδισμα Hamilton και Mercedes

FORMULA 1

Μετά την ολοκλήρωση του τέταρτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, Lewis Hamilton και Mercedes-AMG Petronas, έχτισαν μία μικρή διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Παρότι Max Verstappen και Red Bull Racing παραμένουν σε απόσταση βολής, η επικράτηση των πρωταθλητών στο Grand Prix της Ισπανίας που έλαβε χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, έκανε το σκορ… 3-1.

Και βάσει αυτού, ο 35χρονος έχει πλέον προβάδισμα 14 πόντων έναντι του μεγάλου του αντιπάλου, που με τη σειρά του, εκτός από τη δεύτερη θέση στο Μονμελό, σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο άρα με αυτόν τον επιπλέον βαθμό, ελαχιστοποίησε τη ζημιά. Είναι επίσης χαρακτηριστικό της μεταξύ τους μάχης πως αμφότεροι, πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα σεζόν στην καριέρα τους!

Ακολουθεί ο δεύτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, με μικρό προβάδισμα έναντι του Lando Norris της McLaren και του Charles Leclerc της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Στους κατασκευαστές, για άλλη μία σεζόν είναι η Red Bull Racing αυτή που προσπαθεί να κυνηγήσει τα ασημί βέλη ενώ πίσω τους, McLaren και Scuderia Ferrari έχουν έως τώρα εμπλακεί σε μία κόντρα από τα παλιά.

Advertisement

Alpine, Scuderia AlphaTauri και Aston Martin έχουν μείνει πιο πίσω ενώ οι υπόλοιπες ομάδες, μετά από τέσσερα Grand Prix (εκ των 23 της σεζόν), έχουν μείνει στο μηδέν.

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Advertisement


Φωτογραφία: Pirelli, Γραφήματα: Formula 1/Twitter

Διαβάστε επίσης:
O Grosjean θα κάνει δοκιμές με τη Mercedes-AMG F1 (video)
Η Τουρκία στη θέση του Καναδά στο καλεντάρι της F1
F1: Πράσινο φως για τους αγώνες σπριντ μέσα στο 2021!