Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Ποιοι αγώνες θα γίνουν Σάββατο το 2024;

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1: Ποιοι αγώνες θα γίνουν Σάββατο το 2024;

FORMULA 1

F1: Ποιοι αγώνες θα γίνουν Σάββατο το 2024;

FORMULA 1

Πέρσι είχαμε με το GP στο Βέγκας τον πρώτο αγώνα F1, έπειτα από δεκαετίες, ο οποίος διεξήχθη ημέρα Σάββατο. Φέτος, όμως, οι αγώνες θα είναι τρεις!

Advertisement
Advertisement

Βέβαια λόγω της διαφοράς ώρα μεταξύ των δυτικών ΗΠΑ και της Ευρώπης εμείς είχαμε παρακολουθήσει το GP στο Βέγκας το πρωί της Κυριακής.

Ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και με τα δύο άλλα GP τα οποία φέτος θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο. Συγκεκριμένα τα τριήμερα των δύο πρώτων αγώνων της χρονιάς σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία θα είναι από Πέμπτη έως Σάββατο και όχι από Παρασκευή έως Κυριακή όπως συνηθίζεται. Έτσι, τα πέντε κόκκινα φώτα θα σβήσουν σε Σακχίρ και Τζέντα ημέρα Σάββατο!

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση του αγώνα στο Μπαχρέιν θα δοθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 17:00 ώρα Ελλάδος. Μία εβδομάδα ακριβώς αργότερα τα 20 μονοθέσια θα πάρουν εκκίνηση στην Τζέντα στις 19:00.

Το Ραμαζάνι

Ο λόγος για την αλλαγή αυτή δεν είναι ο ίδιος που ισχύει στην περίπτωση του Βέγκας. Καθώς η μεγάλη πλειοψηφία του κοινού της F1 είναι στην Ευρώπη, οι ιθύνοντες της F1 είχαν ρυθμίσει το τριήμερο του Βέγκας με τέτοιον τρόπο ώστε εκείνο να διεξαχθεί σε μία πιο «φιλική» προς το ευρωπαϊκό κοινό ώρα.

Advertisement

Στις περιπτώσεις, όμως, των GP σε Μπαχρέιν και Σαουδική Αραβία ο λόγος είναι θρησκευτικής φύσεως. Στις 9 Μαρτίου, με την δύση του ηλίου, ξεκινάει το Ραμαζάνι στον μουσουλμανικό κόσμο. Για να διευκολυνθεί η μετάβαση των ομάδων στις δύο πίστες, η F1 φρόντισε να μεταφέρει τους δύο αγώνες νωρίτερα για φέτος.

Η Σαουδική Αραβία, λοιπόν, είχε μετακινηθεί για τις 9 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο. Κατά συνέπεια και το GP στο Μπαχρέιν μετακινήθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα και ημέρα Σάββατο επίσης ώστε οι ομάδες να μην χάσουν μία ημέρα μεταξύ των δύο GP.

Advertisement

Έτσι για πρώτη φορά η F1 θα έχει τρεις αγώνες στο πρόγραμμά της οι οποίοι θα διεξαχθούν ημέρα Σάββατο. Και δύο εξ αυτών θα είναι εκείνοι με τους οποίους θα ξεκινήσει η σεζόν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πότε παρουσιάζονται τα νέα μονοθέσια;
F1: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα για το 2024
Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri

Advertisement