Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

Ελλάδα 15:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, δέκατου-ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε βήμα-βήμα πως εξελίχθηκε το FP1. Το Interlagos υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 17 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32. Όμως υπήρχε 60% πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ωριαίας διαδικασίας.

Γι’ αυτό και είχαμε εξ αρχής αρκετή δράση στην πίστα, με τους οδηγούς να χρησιμοποιούν αρχικά τη μέση και τη σκληρή γόμα ελαστικών της Pirelli. Κι από νωρίς ήταν ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Max Verstappen, αυτός που έδειχνε το δρόμο και μάλιστα με αρκετή διαφορά από τα ασημί βέλη.

Advertisement
Advertisement

Πλησιάζοντας στα μισά της διαδικασίας είχαμε κάποιες ψιχάλες που δεν μετουσιώθηκαν σε βροχή. Ακριβώς στο μισάωρο, ο Charles Leclerc έβαλε κι αυτός τη μέση γόμα και με αυτή πέρασε δεύτερος, μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Verstappen.

Την ίδια ώρα οι Mercedes ήταν στα pit, με τους μηχανικούς των πρωταθλητών να δουλεύουν πάνω στην ανάρτηση του Lewis Hamilton. Ο οποίος άλλαξε κινητήρα εσωτερικής καύσης και θα έχει ποινή 5 θέσεων στο grid της Κυριακής.

Advertisement

Και το τονίζουμε καθώς στη Βραζιλία έχουμε την τρίτη κατά σειρά δοκιμή του format με αγώνα σπριντ, η σειρά εκκίνησης του οποίου θα καθοριστεί από τις κατατακτήριες δοκιμές που θα γίνουν απόψε, στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Με 23 λεπτά ακόμα στο ρολόι, οι Mercedes έβαλαν τη μαλακή γόμα αλλά και με αυτή, ο Valtteri Bottas και ο Hamilton πλησίαζαν σταθερά το χρόνο του Verstappen, που είχε πλέον και τον teammate του, Sergio Perez, σε παραπλήσια επίδοση.

Χρειάστηκε να φτάσουμε 10 λεπτά πριν το φινάλε της διαδικασίας για να μπορέσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής να εκτοπίσει τον μεγάλο του αντίπαλο από την κορυφή της κατάταξης, έστω και με διαφορά μόλις 69 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Και λίγο αργότερα, κατέβηκε στο 1.09.050, έχοντας αέρα 3 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον Verstappen. O Ολλανδός δεν προσπάθησε να απαντήσει, έτσι ο Lewis έκλεισε το FP1 στην κορυφή, με τις δύο Red Bull πίσω του, τον Bottas τέταρτο στα έξι δέκατα και η Scuderia AlphaTauri του Pierre Gasly να είναι το μοναδικό μονοθέσιο πέραν των δύο ομάδων, που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το «Mexican Standoff» (video)
Ολοκληρώθηκαν οι Τελικοί του F1 in Schools Ελλάδος 2021
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;