Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν προλαβαίνει την καταιγίδα!

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν προλαβαίνει την καταιγίδα!

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν προλαβαίνει την καταιγίδα!

FORMULA 1

Οι κατατακτήριες του Interlagos θύμισαν εν πολλοίς εκείνες του 2022. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο Φερστάπεν που κατέκτησε την pole.

Advertisement
Advertisement

Η απειλή της βροχής ήταν υπαρκτή από την αρχή της διαδικασίας. Τα προγνωστικά των ομάδων έκαναν λόγο για καταιγίδα η οποία θα έφτανε στην πίστα κατά τη διάρκεια του Q3.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δικαιώθηκαν καθώς η καταιγίδα ήρθε όντως στα μέσα της τρίτης περιόδου. Μέχρι τότε, όμως, ο Μαξ Φερστάπεν είχε προλάβει να υπενθυμίσει σε όλους το ποιος είναι το αφεντικό στο φετινό grid. Ο Ολλανδός ήταν καταπληκτικός στον έναν και μοναδικό γύρο που είχε στη διάθεσή του και πήρε την pole από τον Λεκλέρ για τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Τρίτος ο Λανς Στρολ!

Advertisement
Advertisement

Στο FP1 οι Ferrari σημείωσαν το 1-2 ενώ ο Φερστάπεν ήταν μόλις 16ος. Όλες οι ομάδες έσπευσαν να βγουν από νωρίς στην πίστα για να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα από την μόνη ελεύθερη περίοδο δοκιμών του τριημέρου.

Q1: Η Aston Martin επιστρέφει

Ο Ολλανδός τα πήγε πολύ καλύτερα στο Q1 και πήρε κατάταξη στην δεύτερη θέση. Πρώτος ήταν ο Ράσελ ενώ η Aston Martin ήταν ανταγωνιστική έπειτα από αρκετούς αγώνες. Το ίδιο ίσχυσε και για τις Haas οι οποίες πέρασαν άνετα στο Q2.

Advertisement

Οι Ferrari και McLaren προκρίθηκαν άνετα, επίσης, στην δεύτερη περίοδο. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Τσουνόντα, Ρικιάρντο, Μπότας, Σάρτζεντ και Ζου.

Q2: Πρώτος ο Νόρις

Τα φαβορί πέρασαν άνετα και από το Q2. Στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Λάντο Νόρις με χρόνο ενάμισι δέκατο ταχύτερο του και πάλι δεύτερου Φερστάπεν. Ο Αλόνσο ήταν τέταρτος επιβεβαιώνοντας την ισχύ της Aston Martin.

Advertisement

Αντιθέτως οι Haas δεν κατάφεραν να επαναλάβουν τις επιδόσεις τους από το Q1. Έτσι τόσο ο Μάγκνουσεν όσο και ο Χούλκενμπεργκ έμειναν εκτός συνέχειας. Μαζί τους αποκλείστηκαν και οι Οκόν, Γκασλί, Άλμπόν.

Q3: Φερστάπεν και Λεκλέρ ξεχωρίζουν

Τα ραντάρ των ομάδων έδειχναν ότι η έλευση της καταιγίδας ήταν θέμα μερικών λεπτών. Έτσι επικράτησε… πανδαιμόνιο στο pitlane πριν ανάψει το πράσινο φως για το Q3. Ο Φερστάπεν ήταν από τους πρώτους οδηγούς στην πίστα.

Advertisement

Και ήταν εκείνος ο οποίος έκανε την καλύτερη δουλειά από όλους! Παρά τις δύσκολες συνθήκες και την εξαιρετικά χαμηλή πρόσφυση ο Μαξ κατόρθωσε να κάνει έναν εξαιρετικό γύρο που του χάρισε την 31η pole της καριέρας του. Λίγες στιγμές αργότερα ήρθε η καταιγίδα και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Πολύ καλός ήταν και ο γύρος του δεύτερου Λεκλέρ ενώ ο Στρολ έκανε την έκπληξη κερδίζοντας τον Αλόνσο για την τρίτη θέση! Πίσω από τον Ισπανό πήραν κατάταξη οι Χάμιλτον-Ράσελ. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Νόρις, Σάινθ, Πέρεζ και Πιάστρι. Ο Αυστραλός έκανε λάθος στην προσπάθειά του με αποτέλεσμα να μην την ολοκληρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Μεξικού: Η 16η του Μαξ (+video)
Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!
F1 GP Βραζιλίας: Προεπισκόπηση