Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σ. Αραβίας: Ο Αλόνσο στην κορυφή την Πέμπτη (+video)

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σ. Αραβίας: Ο Αλόνσο στην κορυφή την Πέμπτη (+video)

FORMULA 1

F1 GP Σ. Αραβίας: Ο Αλόνσο στην κορυφή την Πέμπτη (+video)

FORMULA 1

Ο πολύπειρος Ισπανός τελείωσε τις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών στην Τζέντα έχοντας σημειώσει τον κορυφαίο χρόνο. Πίσω του οι Ράσελ και Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Η AMR24 στα χέρια του Αλόνσο έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής εξαιρετικά ανταγωνιστική στην ιδιαίτερη διαδρομή του Σαουδαραβικού σιρκουί. Ο Νάντο ήταν ταχύτατος ήδη από την πρώτη περίοδο όταν και είχε σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πίσω από εκείνον του Φερστάπεν.

Το απόγευμα ο Ισπανός συνέχισε στον ίδιο εξαιρετικό ρυθμό. Ήδη από τις πρώτες προσπάθειες με τα medium ο Αλόνσο πετύχαινε άνετα χρόνους εφάμιλλους των δύο RB20. Λίγο πριν το ημίωρο ξεκίνησαν οι προσομοιώσεις κατατακτήριων. Και εκεί ο οδηγός της Aston Martin τα πήγε περίφημα.

Όχι μόνο σημείωνε ταχύτατους γύρους αλλά το έπραττε και με χαρακτηριστική άνεση! Αντιθέτως οι RB20 δυσκολεύονταν περισσότερο στο να κατεβάσουν τους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα.

Αναμενόμενες και μη συμπεριφορές

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αυτό δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει. Όλες οι Red Bull από το 2022 και εντεύθεν ήταν ιδιαίτερα… ευγενικές με τα ελαστικά τους. Αυτό μπορεί να τις φέρει σε μειονεκτική θέση σε ορισμένες περιπτώσεις.

Όπως, ας πούμε, σε κατατακτήριες που διεξάγονται σε μία πίστα με ιδιαιτέρως λεία άσφαλτο, όπως αυτή της Τζέντα. Στον αγώνα, ωστόσο, το μειονέκτημα αυτό μετατρέπεται σε πλεονέκτημα.

Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμπεράνουμε ότι οι Red Bull τα έχουν βρει σκούρα στην Σαουδική Αραβία. Εξάλλου το τριήμερο μόλις ξεκίνησε και οι ομάδες έχουν στην διάθεσή τους και το FP3 ώστε να τελειοποιήσουν τα set-ups των μονοθέσιων τους.

Advertisement

Πάντως είναι γεγονός ότι τόσο η Aston Martin όσο και η Mercedes (κυρίως του Ράσελ καθώς εκείνη του Χάμιλτον αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα) ξεκίνησαν πολύ πιο δυνατά από ότι αναμέναμε σήμερα.

Αντιθέτως η Ferrari δείχνει μέχρι στιγμής να υστερεί κατά τι έναντί τους. Το ίδιο ισχύει και για την McLaren η οποία ήταν το θεωρητικό φαβορί μεταξύ των ομάδων που φέρουν την PU της Mercedes. Έπειτα από το FP3 θα έχουμε μία πολύ πιο σαφή εικόνα της ισορροπίας δυνάμεων στο δεύτερο GP της σεζόν.

Advertisement