Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

Ελλάδα 22:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

FORMULA 1

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την ένατη φετινή και συνολικά ενενηκοστή-έβδομη pole position της καριέρας του, επικρατώντας στις συναρπαστικές κατατακτήριες του Grand Prix του Πορτιμάο.

Advertisement
Advertisement

Τι κι αν ο Valtteri Bottas ήταν σταθερά μπροστά μέχρι και την πρώτη προσπάθεια του Q3; Την κρίσιμη στιγμή ο παγκόσμιος πρωταθλητής «χτύπησε» και πήρε την πρωτιά για το παρθενικό αγώνα στην πίστα του Αλγκάρβε. Bottas και Max Verstappen ακολούθησαν από κοντά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Πορτιμάο, στη Νότια Πορτογαλία, υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 21 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 29.

H διαδικασία ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση, καθώς δεν είχε επιδιορθωθεί ακόμα το πρόβλημα με το καπάκι των αγωγών όμβριων υδάτων που είχε φύγει από τη θέση του στη στροφή 14.

Advertisement

Στο Q1 ταχύτερος ήταν ο Lewis Hamilton με χρόνο 1.16.828, με τον Max Verstappen μόλις 51 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά και τον Valtteri Bottas στα 117. Όσο για την ουρά, είχαμε όπως συνήθως μάχη μέχρι τις… καθυστερήσεις!

Advertisement

Την τελευταία στιγμή ο George Russell της Williams σημείωσε χρόνο αρκετό για να περάσει στο Q2, αφήνοντας εκτός τους δύο οδηγούς της Alfa Romeo, τους δύο οδηγούς της Haas και τον teammate του, Nicholas Latifi.

Advertisement

Στο Q2, οι δύο οδηγοί της Mercedes και οι δύο οδηγοί της Ferrari βγήκαν στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli. Επιδιώκοντας να σημειώσουν με αυτή τους καλύτερους χρόνους τους, ώστε να είναι η γόμα που θα έχουν στην εκκίνηση του αγώνα.

Για τη Mercedes δεν ήταν πρόβλημα να κάνει με αυτή το 1-2, ο Leclerc σημείωσε τον όγδοο χρόνο και προκρίθηκε, όχι όμως και ο Vettel που ήταν ο πιο αργός διαδικασίας.

Στη ζώνη αποκλεισμού, η έξοδος του Daniel Ricciardo στη στροφή 11 στις… καθυστερήσεις ίσως επηρέασε κάποιες προσπάθειες. Αλλά δεν στοίχησε στον Αυστραλό, που παρότι βρέθηκε στην αμμοπαγίδα και εκατοστά μακριά από τον τοίχο, κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα και έχοντας τον δέκατο καλύτερο χρόνο, προκρίθηκε.

Αντίθετα εκτός έμεινε ο teammate του στη Renault, Esteban Ocon, ο Lance Stroll με τη Racing Point, ο Daniil Kvyat με την AlphaTauri, ο Russell και φυσικά ο Vettel. Έτσι στη μάχη για την pole προκρίθηκαν οι δύο Mercedes, οι δύο Red Bull, οι δύο McLaren, η Racing Point του Sergio Perez, η AlphaTauri του Pierre Gasly και η Renault του Ricciardo.

Στην πρώτη ζαριά οι Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Bottas μπροστά και τους Verstappen, Leclerc, Perez να ακολουθούν. Αλλά στην κρίσιμη, τη δεύτερη προσπάθεια, η γερμανική ομάδα έκανε την έκπληξη βγάζοντας τους οδηγούς της στην πίστα με τη μέση γόμα!

Ο Hamilton κατέβηκε στο 1.16.934 αλλά ο Bottas απάντησε, με επίδοση στο 1.16.754 τον εκτόπισε. Ο Verstappen τοποθέτησε αυτόν ανάμεσα στις Mercedes αλλά ο Hamilton έκανε και δεύτερη προσπάθεια κι αυτή τον επανέφερε στην κορυφή!

Ο Βρετανός ήταν 1 δέκατο μπροστά από τον teammate του και δύο μπροστά από τον Verstappen, που θα μοιραστεί τη δεύτερη σειρά του grid με τον Leclerc. Στην τρίτη θα είναι οι Perez-Albon και στην τέταρτη οι δύο McLaren.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε ακόμα:
F1 Vlog για το Grand Prix του Άιφελ

Μιχάλης Ρωμανίδης: Ο SimRacer της Williams μιλάει στο NewsAuto!

Antonio Felix da Costa: Ο πρωταθλητής της Formula E, αποκλειστικά στο NewsAuto!