Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

Ελλάδα 2:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Σειρά του Hamilton στο FP3

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Τρίτη περίοδος, τρίτο διαφορετικό πρόσωπο στην κορυφή, μετά τον Max Verstappen (FP1) και τον Valtteri Bottas (FP2), σε ένα αγωνιστικό τριήμερο που έως τώρα δεν δείχνει κάποια ομάδα να ξεχωρίζει.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η πίστα του Hungaroring υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 32 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 58.

Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο 20λεπτο για να δούμε τους πρωταγωνιστές να πατούν γκάζι, αρχικά με τον Hamilton στην κορυφή των χρόνων, όμως ακόμα με ρυθμούς πολύ χαμηλότερους εκείνων της Παρασκευής (1.18.587).

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός ήταν με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και με αυτή οι χρόνοι σταδιακά έπεφταν. Πρώτα μέσω Verstappen, μετά μέσω Bottas. Ακολούθησαν προσομοιώσεις αγώνα, που κράτησαν σταθερή την κορυφή της κατάταξης.

Advertisement

Όταν είδαμε να χρησιμοποιείται ξανά η μαλακή γόμα, στις τελικής προσομοιώσεις κατατακτήριων, ο Carlos Sainz πέρασε δεύτερος, όντας μόλις 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από την επίδοση του Bottas.

Ο Φινλανδός της Mercedes-AMG Petronas κατέβηκε στο 1.17.055 όμως οι προσομοιώσεις κατατακτήριων σταμάτησαν απότομα, καθώς ένα τέταρτο πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας. Υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Mick Schumacher που έχασε τον έλεγχο της Haas στη στροφή 11 και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Advertisement

Πλέον οι μηχανικοί της αμερικανικής ομάδας καλούνται να κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να ετοιμάσουν το μονοθέσιό του εγκαίρως για τις κατατακτήριες δοκιμές, που είναι προγραμματισμένες για τις 4 ώρα Ελλάδας.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά το ρολόι δεν σταματάει και η πράσινη σημαία ήρθε με λιγότερα από 10 λεπτά ακόμα στο χρονόμετρο. Όλοι έσπευσαν να γράψουν μερικούς γρήγορους γύρους με μαλακή γόμα – κάποιοι ήταν πιο ανυπόμονοι και είχαμε επαφή ανάμεσα στην Aston Martin του Lance Stroll και στην Alfa Romeo Racing του Antonio Giovinazzi, μέσα στο pit lane! Παρά την επαφή, δεν υπήρχαν συνέπειες αλλά ο Ιταλός κλήθηκε στους αγωνοδίκες.

Ο Hamilton πρόλαβε να κατέβει στο 1.16.826, με τον Verstappen 88 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά και έτσι τους βρήκε το φινάλε της διαδικασίας. Οι διαφορές είναι μικρές και η μάχη της pole position αναμένεται συναρπαστική!

Ανακυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Η Alpine ξέγραψε το 2021