Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα

Ελλάδα 7:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Vettel αποκλείστηκε για παρατυπία στα καύσιμα

FORMULA 1

Δεν πρόλαβε να χαρεί τη δεύτερη φετινή παρουσία του στο βάθρο ο Sebastian Vettel, καθώς η έλλειψη της απαιτούμενης ποσότητας καυσίμου στο ρεζερβουάρ της Aston Martin Racing οδήγησε στον αποκλεισμό του!

Advertisement
Advertisement

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, που στη βρετανική ομάδα δείχνει να έχει βρει τον χαμένο του εαυτό, είχε έναν εξαιρετικό αγώνα στο Hungaroring. Πλασαρίστηκε έξυπνα στο χάος της εκκίνησης, κερδίζοντας έτσι επτά θέσεις και με την ομάδα του να κάνει τη σωστή επιλογή καλώντας τον στα pit για σλικ στο τέλος του γύρου σχηματισμού ενόψει της επανεκκίνησης του αγώνα, ανέβηκε δεύτερος.

Από εκεί και πέρα, ακολουθούσε από κοντά τον Esteban Ocon μέχρι τον εβδομηκοστό γύρο, σε κάποια σημεία προσπάθησε να τον περάσει αλλά με το Ουγγρικό σιρκουί να μη προσφέρεται για προσπεράσματα, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά κλήθηκε να απολογηθεί γιατί την ώρα του εθνικού ύμνου της Ουγγαρίας φορούσε μπλούζα υπέρ της διαφορετικότητας. Κι αν από αυτό γλίτωσε, δεν συνέβη το ίδιο με τα καύσιμα. Σύμφωνα με το άρθρο 6.6.2 των τεχνικών κανονισμών, επιστρέφοντας στα pit μετά το τέλος του αγώνα, κάθε μονοθέσιο πρέπει να έχει 1 λίτρο καυσίμου στο ρεζερβουάρ.

Ο Φέτελ πάρκαρε εσπευσμένα στη στροφή 12 μετά από οδηγία της ομάδας του και στον τεχνικό έλεγχο που έγινε εκ των υστέρων, στο ρεζερβουάρ του βρέθηκε μόνο 0.3lt. Έτσι, ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμούς (FIA), Jo Bauer, ενημέρωσε σχετικά τους αγωνοδίκες.

Οι μηχανικοί της Aston Martin προσπάθησαν να αντλήσουν περισσότερο καύσιμο από το ρεζερβουάρ αλλά μάταια. Έτσι ήρθε ο αποκλεισμός του Γερμανού οδηγού, με τον Lewis Hamilton να ανεβαίνει δεύτερος και να φεύγει τελικά από την Ουγγαρία με βαθμολογικό προβάδισμα 8 (κι όχι 6) πόντων!

Advertisement

Ο Carlos Sainz της Ferrari παίρνει ξανά ένα εκ των υστέρων βάθρο, με τον Fernando Alonso τέταρτο, στη σπουδαιότερη ημέρα της σύντομης ιστορίας της Alpine F1. Από μία θέση κέρδισαν επίσης οι δύο οδηγοί της Scuderia AlphaTauri αλλά κι αυτοί της Williams. H βρετανική ομάδα μάζεψε συνολικά 10 βαθμούς, ενώ πέρυσι είχε μείνει στο μηδέν, το 2019 είχε όλη τη χρονιά μόλις 1 πόντο και το 2018 είχε επτά!

Ο Max Verstappen ανέβηκε ένατος σε ένα ακόμα πολύ δύσκολο απόγευμα για τη Red Bull Racing ενώ τα παραπάνω έφεραν στους βαθμούς την Alfa Romeo που Kimi Raikkonen!

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Η Alpine ξέγραψε το 2021