Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas απάντησε στο FP2

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas απάντησε στο FP2

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ο Bottas απάντησε στο FP2

FORMULA 1

Ο Valtteri Bottas σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρωινή πρωτιά του Max Verstappen και της Red Bull Racing, η Mercedes απάντησε και το έκανε με το εμφατικό 1-2! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Hungaroring υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, τον ήλιο να καίει και τις θερμοκρασίες ακόμα ψηλότερα! Αυτή του αέρα ήταν στους 32 βαθμούς ενώ εκείνη του οδοστρώματος ήταν στους 62!

Είχαμε δράση με το καλημέρα στο FP2, με την πλειοψηφία των μονοθεσίων να βγαίνει στην πίστα με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli. Ο Bottas ήταν αυτός που έδειχνε στην αρχή το δρόμο, με τον teammate του, Lewis Hamilton να τον εκτοπίζει προσωρινά, προτού ο Φινλανδός κατέβει στο 1.17.012. Ο πρωταθλητής ήταν 27 χιλιοστά μακριά και ο Verstappen στα τρία δέκατα.

Lando Norris (McLaren) και Hamilton είχαν δύο εξόδους δύο συνέπειες, ενώ οι οδηγοί της Red Bull παραπονούνταν διαρκώς για υποστροφή στην RB16B. Κι ενώ έλειπαν οι αλλαγές στην κορυφή της κατάταξης στο τέλος, η διαφορά αφορούσε την ένταξη σε αυτή ενός ονόματος που απουσίαζε στα πρώτα της 58 λεπτά.

Advertisement

Ο λόγος για τον Yuki Tsunoda, που είχε μία έξοδο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών και οι μηχανικοί της Scuderia AlphaTauri δούλεψαν τέρμα γκάζι για να επιδιορθώσουν τη ζημιά στην AT02. Τελικά βγήκε στην πίστα 2 λεπτά πριν μηδενίσει το χρονόμετρο και πρόλαβε να κάνει ένα γρήγορο γύρο.

Advertisement

Πίσω από την τριάδα, ήταν η Alpine του Esteban Ocon (στα επτά δέκατα) και η δεύτερη Red Bull, με τον  Sergio Perez (στα οκτώ δέκατα). Όλοι οι υπόλοιποι ήταν ένα και πλέον δευτερόλεπτο μακριά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Η Alpine ξέγραψε το 2021