Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 (video)

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 (video)

FORMULA 1

F1 GP Ουγγαρίας: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1 (video)

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ουγγαρίας, ενδέκατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Με τη σκόνη ακόμα να μην έχει καθίσει από την εκτός πίστας κόντρας της Red Bull Racing με τη Mercedes-AMG Petronas, ο Ολλανδός ήταν οριακά μπροστά από τα «ασημί βέλη». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η πίστα του Χανγκαρόρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 55. Παρότι αυτή τη φορά δεν είχαμε format sprint αγώνα, είδαμε από νωρίς δράση στο FP1, με τον Verstappen να είναι αυτός που έδειχνε από νωρίς το δρόμο, με χρόνο στο 1.19.069, χρησιμοποιώντας τη σκληρή γόμα ελαστικών.

Σε μία πίστα που δεν χρησιμοποιείται πολύ μέσα στο χρόνο, ειδικά η πρώτη περίοδος είχε αρκετά απρόοπτα, με τους Fernando Alonso (Alpine) και Yuki Tsunoda (Scuderia AlphaTauri) να βγαίνουν προσωρινά εκτός πίστας – όμως δίχως συνέπειες.

Advertisement

Φτάνοντας στα μισά της διαδικασίας, άρχισε η χρήση της μαλακής γόμας της Pirelli και εύλογα, οι χρόνοι έπεσαν αισθητά. Και ήταν οι Mercedes αυτές που τοποθετήθηκαν στην κορυφή, με τον Valtteri Bottas στο 1.17.616 και τον Lewis Hamilton ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά.

Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας, ο Tsunoda είχε μία ακόμα έξοδο, όμως αυτή τη φορά η AT02 κατέληξε με το πίσω μέρος στις μπαριέρες. Συμβάν που προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας.

Στα ελεύθερα δοκιμαστικά το χρονόμετρο δεν σταματά και η πράσινη σημαία ήρθε με 14 λεπτά ακόμα στο ρολόι, με τους ταύρους να βάζουν κι αυτοί τη μαλακή γόμα. Και με την πρώτη, ο Verstappen πέρασε στην κορυφή, όντας 61 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Bottas, δίχως να υπάρχει άλλη αλλαγή στο φινάλε.

Advertisement

Στο μισό δευτερόλεπτο ήταν η Ferrari του Carlos Sainz, με την AlphaTauri του Pierre Gasly και την Alpine του Alonso που έκλεισε τα 40 (!) να ακολουθούν.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
Ετοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Schumacher – Ποιος θα το δειξει;
Ignite: Η πρωτοβουλία των Hamilton και Mercedes υπέρ της διαφορετικότητας
Η Alpine ξέγραψε το 2021