Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για Λεκλέρ! (+video)

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για Λεκλέρ! (+video)

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση για Λεκλέρ! (+video)

FORMULA 1

Οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή τριών θέσεων εκκίνησης στον Σαρλ Λεκλέρ επειδή ο οδηγός της Ferrari εμπόδισε γρήγορο γύρο του Λάντο Νόρις στο Q3.

Advertisement
Advertisement

Η κακοδαιμονία του Μονεγάσκου στον αγώνα της πατρίδας του δεν έχει τέλος. Ο Σαρλ τα έδωσε όλα στις κατατακτήριες. Ωστόσο το λάθος -περισσότερο της Ferrari παρά δικό του- στο τέλος των κατατακτήριων, δυσκολεύει κατά πολύ το αυριανό του έργο.

Αμέσως μετά τη λήξη των κατατακτήριων έγινε γνωστό ότι ο Λεκλέρ είχε τεθεί υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες. Αυτό είχε συμβεί λόγω ενός περιστατικού μεταξύ των Λεκλέρ και Νόρις λίγες στιγμές πριν την ολοκλήρωση του Q3.

Ο Νόρις βρισκόταν σε γρήγορο γύρο και μόλις είχε μπει στο τούνελ. Μέσα στο τούνελ ήταν και ο Λεκλέρ ο οποίος, μόλις είχε ολοκληρώσει την τελευταία του προσπάθεια. Εντούτοις στο Μονακό λόγω της ιδιομορφίας του τούνελ υπάρχει η οδηγία στους πιλότους να μην κόβουν υπερβολικά ταχύτητα μέσα σε αυτό. Ιδιαίτερα στην γρήγορη δεξιά στροφή του, ακόμη και εάν είναι σε αργό γύρο.

Advertisement

Ο λόγος είναι προφανής. Καθώς το ανθρώπινο μάτι χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί από το φως στο σκοτάδι, η ικανότητα αντίδρασης των οδηγών μειώνεται. Κατά συνέπεια ένα πολύ αργό μονοθέσιο εντός της σήραγγας μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρό ατύχημα.

Η Ferrari δεν ειδοποίησε τον Λεκλέρ

Advertisement

Ο Λεκλέρ δεν είχε ενημέρωση -οποία έκπληξις- από την ομάδα για το γρηγορότερο μονοθέσιο πίσω του. Ωστόσο και ο ίδιος ο Μονεγάσκος έπρεπε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μειώσει σημαντικά ταχύτητα εντός του τούνελ. Βέβαια, το πιθανότερο είναι πώς ο Λεκλέρ πίστευε ότι η διαδικασία είχε φτάσει στο τέλος της.

Advertisement

Οι δύο οδηγοί παρουσιάστηκαν ενώπιον των αγωνοδικών μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι ο Λεκλέρ παρά την «λογική αντίδραση» που είχε μόλις είδε την μπλε σημαία, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά για να μην χαλάσει τον γύρο του Νόρις.

Αυτό που εντυπωσιάζει (;) είναι ότι ο Λεκλέρ δεν είχε έγκαιρη ενημέρωση από το pitwall της Scuderia για τον Νόρις. Αντιθέτως, ο υπεύθυνος μηχανικός του, του έδινε ενημερώσεις για το τι συνέβαινε με τους χρόνους των υπόλοιπων οδηγών. Κάτι το οποίο δεν είχα καμία ουσιαστική αξία καθώς ο Σαρλ δεν είχε χρόνο για άλλη προσπάθεια στο Q3.

Τελικά, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Λεκλέρ με ποινή τριών θέσεων στο αυριανό grid. Έτσι, ο Μονεγάσκος θα ξεκινήσει αντί για τρίτος, έκτος. Κερδισμένοι βγαίνουν οι Οκόν, Σάινθ και Χάμιλτον οι οποίοι κερδίζουν από μία θέση έκαστος. Πλέον ο Μονεγάσκος θα παρακαλά για βροχή αύριο καθώς η 6η θέση εκκίνησης σε στεγνό οδόστρωμα δεν του αφήνει πολλά περιθώρια.

Υπό διερεύνηση ήταν και ο Λανς Στρολ λόγω του ότι είχε προσπεράσει αρχικά την ζυγαριά στην είσοδο των pits ενώ είχε ανάψει κόκκινο φως. Ωστόσο χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των μηχανικών της Aston Martin το αυτοκίνητο πήγε εγκαίρως για ζύγισμα χωρίς να γίνει κάποια εργασία επάνω σε αυτό. Κατά συνέπεια ο Καναδός κρατάει την 14η θέση στην αυριανή εκκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάρκο: Ενοχλημένος ο Χάμιλτον-Δεν πωλείται η AlphaTauri
F1 GP Μονακό: Φερστάπεν εναντίον Πέρεζ
F1 GP Μονακό: Συγκλονιστική pole για τον Φερστάπεν! (+video)