Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Εντός έδρας pole για τον Λεκλέρ

Ελλάδα 7:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μονακό: Εντός έδρας pole για τον Λεκλέρ

FORMULA 1

F1 GP Μονακό: Εντός έδρας pole για τον Λεκλέρ

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την τρίτη pole του στο Μονακό και 24η συνολικά της καριέρας του επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του από την αρχή του τριημέρου.

Advertisement
Advertisement

Ήταν ένα ονειρικό αποτέλεσμα τόσο για τον Σαρλ όσο και για την ομάδα του η οποία σημείωσε το 1-3. Δεύτερος ο Πιάστρι ο οποίος επικράτησε του 4ου σήμερα Νόρις. Μόλις 6ος ο Φερστάπεν.

Η μάχη για την πιο σημαντική pole της χρονιάς ήταν συγκλονιστική από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι διαφορές αρχικά ήταν αρκετά πιο μικρές μεταξύ των τριών κορυφαίων μονοθέσιων. Ωστόσο στο τέλος ο Λεκλέρ έδειξε ότι είχε το κάτι παραπάνω από τους αντιπάλους του και πήρε μία υπέροχη pole εντός έδρας. Από την άλλη ο Φερστάπεν έκανε λάθος στην τελευταία του προσπάθεια και θα ξεκινήσει αύριο μόλις 6ος!

Το FP3 έβγαλε και πάλι τον Λεκλέρ ταχύτερο όλων. Ο Μονεγάσκος άφησε πίσω του, τους Φερστάπεν και Χάμιλτον με αρκετά μεγάλη διαφορά. Εκείνο, όμως, που έγινε εμφανές στις πρωινές δοκιμές ήταν η ικανότητα ενός σετ της μαλακής γόμας να δώσει συνεχόμενους γρήγορους γύρους qualifying.

Q1: Σοκ για Αλόνσο και Πέρεζ

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση είναι, παραδοσιακά, η μεγαλύτερη δυσκολία που έχουν να αντιμετωπίσουν οι οδηγοί σε Q1 του Μονακό. Ωστόσο φέτος οι περισσότεροι οδηγοί κατόρθωσαν να σημειώσουν καθαρούς γύρους όταν έπρεπε. Έτσι ο απόλυτος ρυθμός ήταν που καθόρισε τους 15 οδηγούς του Q2.

Και στον τομέα αυτό υστερούσαν εμφανώς οι -νικητές σε παλαιότερα Μονακό- Αλόνσο και Πέρεζ σήμερα. Οι δύο οδηγοί έμειναν εκτός συνέχειας όπως και οι Σάρτζεντ, Μπότας, Ζου. Οι δύο Stake F1 ήταν με διαφορά τα χειρότερα μονοθέσια στο Μονακό.

Q2: Η McLaren προειδοποιεί

Οι δύο McLaren ζωντάνεψαν στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων. Οι Νόρις και Πιάστρι -με τα εμβληματικά χρώματα του Σένα- στις MCL38 τους είχαν σημειώσει το 1-2 με ένα λεπτό να απομένει στη διαδικασία. Στο τέλος ο Φερστάπεν θα έμπαινε ανάμεσά τους, ενώ ο Λεκλέρ θα ήταν 4ος.

Advertisement

Εκτός συνέχειας έμειναν οι Οκόν, Χούλκνεμπεργκ, Ρικιάρντο, Στρόλ και Μάγκνουσεν. Εξαιρετικές επιδόσεις από τους Γκασλί, Τσουνόντα και Άλμπον οι οποίοι πέρασαν στην τελευταία περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Q3: Ο Σαρλ στην κορυφή

Ο Λεκλέρ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών του Q3. Ωστόσο για μόλις 26 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Πιάστρι. Ο teammate του Αυστραλού ήταν μόλις 5ος. Όμως είχε χρησιμοποιημένα ελαστικά στην πρώτη του προσπάθεια.

Advertisement

Τρίτο ήταν ο Φερστάπεν με έναν οριακό γύρο. Ο Ολλανδός ήταν ταχύτερος όλων -από την αρχή του τριημέρου- στον πρώτο τομέα. Έχανε έδαφος, όμως, στους άλλους δύο τομείς από τις Ferrari και McLaren. Από την άλλη ο Λεκλέρ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του τρίτου τομέα.

Ο Μονεγάσκος θα ήταν ακόμη καλύτερος στην τελευταία του προσπάθεια εξασφαλίζοντας την πιο σημαντική pole της σεζόν. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Πιάστρι ενώ ο Φερστάπεν προσπαθώντας να πιέσει στο όριο την δύστροπη RB20 είχε επαφή με την μπαριέρα στην Ste. Devote και εγκατέλειψε τον γύρο του. Τρίτος θα ξεκινήσει αύριο ο Σάινθ με τους Νόρις και Ράσελ να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.