Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Ο Φερστάπεν το Sprint

Ελλάδα 7:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κίνας: Ο Φερστάπεν το Sprint

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Ο Φερστάπεν το Sprint

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το πρώτο φετινό Sprint προσπερνώντας τον Χάμιλτον στα μέσα της διαδικασίας. Δεύτερος ο Βρετανός με τον Πέρεζ τρίτο.

Advertisement
Advertisement

Το Sprint διεξήχθη σε χαμηλές θερμοκρασίες ατμόσφαιρας-οδοστρώματος αλλά χωρίς υποψία βροχής. Έτσι, η ισορροπία δυνάμεων επανήλθε σε όσα είχαμε συνηθίσει φέτος.

Ο Χάμιλτον έκανε φανταστική εκκίνηση και πήρε την εσωτερική της στροφής 1 από τον Νόρις. Ο Λάντο προσπάθησε να κρατηθεί δίπλα στον συμπατριώτη του. Ωστόσο ο Χάμιλτον δεν έδωσε χώρο και η επιμονή του Νόρις οδήγησε τον οδηγό της McLaren εκτός πίστας και πρώτης πεντάδας. Ο Χάμιλτον προσπάθησε αμέσως να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας από τον Αλόνσο ο οποίος ήταν δεύτερος, μπροστά από τον Φερστάπεν.

Ωστόσο ο ανώτερος ρυθμός της RB20 δεν άργησε να φανεί. Ο Μαξ προσπέρασε πρώτα τον Αλόνσο για την 2η θέση ενώ από τον 8ο γύρο άρχισε να ασκεί πίεση στον Χάμιλτον. Ο Λιούις έκανε λάθος στο hairpin κατά τον 8ο γύρο και αυτό έφερε τον Φερστάπεν στο DRS της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Έναν γύρο αργότερα ο Ολλανδός θα έπαιρνε άνετα την πρωτοπορία και έπειτα θα… χανόταν στον ορίζοντα. Η τελική διαφορά των δύο πρώτων έφτασε τα 13 δευτερόλεπτα μέσα σε μόλις 10 γύρους! Το θετικό για τον Χάμιλτον ήταν ότι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο η 2η θέση του.

Σε αυτό συνέβαλλε και ο Αλόνσο που κρατούσε με νύχια και με δόντια τους Σάινθ, Πέρεζ και Λεκλέρ πίσω του. Ωστόσο στον 16ο γύρο άνοιξαν οι… πύλες της κολάσεως! Οι δύο Ισπανοί είχαν παρατεταμένη μονομαχία από την 1 στροφή, η οποία κορυφώθηκε μετά την 6η. Οι δυο τους, μάλιστα, ακούμπησαν και αυτό προξένησε, πιθανώς, ζημιά στην AMR24. Ο Ισπανός, που εγκατέλειψε τελικά, τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων για το συμβάν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Πέρεζ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και πήρε την τρίτη θέση, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά των Σάινθ-Λεκλέρ να δώσουν μάχη. Οι δύο οδηγοί έφτασαν και εκείνοι πολύ κοντά στο να έχουν επαφή. Τελικά ο Μονεγάσκος επικράτησε παίρνοντας την 4η θέση. Πέμπτος ο Σάινθ ενώ οι Νόρις, Πιάστρι και Ράσελ συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη οκτάδα.