Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ο αγώνας που… τερμάτισε τις αντοχές!

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κατάρ: Ο αγώνας που… τερμάτισε τις αντοχές!

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Ο αγώνας που… τερμάτισε τις αντοχές!

FORMULA 1

Οι Μαξ Φερστάπεν και Όσκαρ Πιάστρι ήταν οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του αγώνα στο Κατάρ. Υπήρξε, όμως, και ένας τρίτος, πολύ… ύπουλος γκεστ σταρ.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, αναφερόμαστε στις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια του GP και έφεραν αρκετούς από τους οδηγούς, κυριολεκτικά, στα όρια τους!

Με θερμοκρασία ατμόσφαιρας άνω των 40 βαθμών και το ποσοστό υγρασίας στο 75%, οι συνθήκες στην πίστα θύμιζαν περισσότερο σάουνα παρά αγώνα F1. Μπορεί οι οδηγοί να είχαν βγάλει σχετικά απροβλημάτιστα το Sprint του Σαββάτου. Ωστόσο άλλο να τρέχεις για 19 και άλλο για 57 γύρους υπό τόσο αντίξοες συνθήκες. Ξαφνικά το GP γίνεται αγώνας… επιβίωσης!

Advertisement
Advertisement

Αυτό ανακάλυψε από νωρίς ο Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος ήδη στον 16ο γύρο έκανε εμετό μέσα στο κράνος του. «Γαμώτο, αυτός θα είναι ένας μακρύς αγώνας» δήλωσε ότι σκεφτόταν ο Γάλλος εκείνη τη στιγμή. Ο Εστεμπάν, όμως, προσπάθησε -και κατάφερε- να αφήσει πίσω του το συμβάν και να επικεντρωθεί στον πιο δύσκολο αγώνα που έχει δώσει στην καριέρα του.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο. Τρέχοντας με συμπτώματα γρίπης ο Αμερικανός αφυδατώθηκε προς το μέσον του αγώνα. Προσπάθησε να σφίξει τα δόντια για να συνεχίσει. Τελικά, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από την εξάντληση.

Advertisement

Ο teammate του, Άλεξ Άλμπον επισκέφτηκε το ιατρικό κέντρο της πίστας μετά τον αγώνα, όντας επίσης αφυδατωμένος. «Έναν βαθμό παραπάνω να ήταν η θερμοκρασία και θα είχα σταματήσει» δήλωνε ο Ράσελ μετά την καρό σημαία.

Ο Χούλκενμπεργκ διαβεβαίωνε ότι αυτός ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της καριέρας του ενώ ο Στρολ παραδέχτηκε ότι είχε πρόβλημα με την όρασή του από την εξάντληση. Οι Αλόνσο, Πιάστρι και Φερστάπεν όλοι ήταν εξαντλημένοι επίσης.

Advertisement

Τα καλά νέα για τους οδηγούς είναι ότι του χρόνου ο αγώνας στο Κατάρ θα διεξαχθεί την 1η Δεκεμβρίου. Τότε, ίσως, οι συνθήκες θα είναι λίγο πιο υποφερτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Pirelli: Αποκλειστική προμηθεύτρια της F1 μέχρι και το 2028
Μαξ Φερστάπεν: Καταδικασμένος να κερδίζει! (+video)
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)

Advertisement