Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Πρωτιά Bottas στις κατατακτήριες!

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Πρωτιά Bottas στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Πρωτιά Bottas στις κατατακτήριες!

FORMULA 1

Οι Mercedes είχαν όπως αναμενόταν το πάνω χέρι στην πίστα της Monza, που φιλοξενεί τον δέκατο δέκατο-τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Όμως αυτό που δεν αναμενόταν, ήταν πως ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην κορυφή!

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός ήταν μόλις 96 χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του, Lewis Hamilton, με τη γερμανική ομάδα να κλειδώνει την πρώτη σειρά του grid για τον αγώνα sprint του Σαββάτου.

Ας δούμε όμως βήμα-βήμα πως εξελίχθηκαν οι κατατακτήριες. Ο Ιταλικός Βορράς υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, όμως καθώς ήταν πλέον αργά το απόγευμα, η θερμοκρασία αέρα είχε πέσει στους 25 βαθμούς και οδοστρώματος στους 30.

Advertisement
Advertisement

Στο Q1 η Mercedes-AMG Petronas έκανε το 1-2, με τον Hamilton στην κορυφή, ενώ στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν ο Nicholas Latifi της Williams, o Yuki Tsunoda της AlphaTauri που είδε στο τέλος να ακυρώνεται ο χρόνος του, ο Robert Kubica με την Alfa Romeo και οι δύο Haas.

Advertisement

Στο Q2 η κορυφή δεν άλλαξε, πάλι τα ασημί βέλη ήταν στο 1-2, με τον Lando Norris της McLaren να δείχνει σταθερά καλό ρυθμό. Στο άλλο άκρο της κατάταξης και τη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκαν οι δύο Aston Martin, οι δύο Alpine και η Williams του George Russell.

Έτσι στη μάχη για την πρωτιά στις κατατακτήριες βρέθηκαν δύο Mercedes, δύο Red Bull, δύο McLaren, δύο Ferrari, η AlphaTauri του Pierre Gasly και η Alfa Romeo του Antonio Giovinazzi που «πετούσε» εντός έδρας.

Στο Q3 δεν άλλαξαν πολλά, οι Mercedes επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στο «Ναό της Ταχύτητας» και έκαναν πάλι το 1-2, όμως υπήρχε μία καθοριστική αλλαγή: στο όνομα στην κορυφή της κατάταξης.

Εκεί βρέθηκε ο Bottas, που μετράει μία pole φέτος και θα εκκινήσει από την καλύτερη θέση τον αγώνα sprint. Αν και στον αγώνα της Κυριακής ξέρει ήδη πως θα είναι στην ουρά του grid αφού η γερμανική ομάδα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον τέταρτο κινητήρα για τη σεζόν, πράγμα που επιφέρει ποινή.

Ο Hamilton δεν πρέπει να είναι δυσαρεστημένος για τη παρουσία στην πρώτη σειρά ενώ ο Max Verstappen πήρε στο τέλος τα μέγιστα στα οποία θα μπορούσε να περιμένει. Πλάι του στον αγώνα σπριντ θα εκκινήσει ο Lando Norris, με τον teammate του στη McLaren, Daniel Ricciardo και τον Gasly να βρίσκονται στην τρίτη σειρά.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Στη Mercedes o Russell
Με Gasly-Tsunoda και το 2022 η AlphaTauri
Επίσημο: Στην Alfa Romeo ο Bottas!