Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Φερστάπεν και πάλι ταχύτερος

Ελλάδα 5:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: Ο Φερστάπεν και πάλι ταχύτερος

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Ο Φερστάπεν και πάλι ταχύτερος

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής σημείωσε τον καλύτερο χρόνο και στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Τα σημαντικά νέα, όμως, αφορούν στις καιρικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε το FP3 διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα μόλις για 10 λεπτά. Στο σημείο εκείνο άρχισε να βρέχει, πράγμα που άλλαξε τελείως το πρόγραμμα των ομάδων.

Μέχρι τότε όλοι οι οδηγοί είχαν βγει για να κάνουν τους πρώτους γρήγορους γύρους τους με την μαλακή γόμα. Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος του Πέρεζ για 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Τον τρίτο χρόνο είχε προλάβει να σημειώσει ο Χάμιλτον. Πίσω από τον Βρετανό πήραν κατάταξη οι τοπικοί ήρωες, Σάινθ και Αλόνσο.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, λόγω της αλλαγής του καιρού, οι ομάδες δεν μπόρεσαν να εκτελέσουν τις προγραμματισμένες για σήμερα δοκιμές τους. Μετά το ημίωρο, ο Λάντο Νόρις ήταν ο πρώτος που βγήκες στην πίστα για να συλλέξει δεδομένα με την ενδιάμεση γόμα. Σύντομα θα τον ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι πιλότοι. Προς το τέλος της διαδικασίας το οδόστρωμα είχε στεγνώσει αρκετά για slicks.

Τα προγνωστικά του καιρού δεν δίνουν βροχή κατά την ώρα διεξαγωγής των κατατακτήριων δοκιμών ή του αγώνα. Ωστόσο, η έλευση της σύντομης βροχής στο FP3 άλλαξε δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους.

Advertisement

Από τη μία, ξέπλυνε το στρωμένο στην πίστα ελαστικό από την Παρασκευή ενώ παράλληλα έριξε και την θερμοκρασία οδοστρώματος. Από την άλλη περιόρισε την συλλογή δεδομένων που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες ενόψει των προκριματικών και του αγώνα.

Advertisement

Έτσι, παρά το ότι η Red Bull φαίνεται να είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρα ταχύτερη, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν ανακατατάξεις σήμερα οι οποίες θα επηρεάσουν τον ρου του αυριανού αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντρέτι: Θα πείσω τον Φερστάπεν για το Indy500!
F1 GP Ισπανίας: Προεπισκόπηση
F1 GP Ισπανίας: Μικρό προβάδισμα Red Bull (+video)