Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Sainz πρώτος στο FP1

Ελλάδα 12:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP ΗΠΑ: Ο Sainz πρώτος στο FP1

FORMULA 1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Sainz πρώτος στο FP1

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr σημείωσε τον πρώτο χρόνο στο FP1 του GP των ΗΠΑ. Πίσω του οι Verstappen και Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Η F1-75 αποδείχθηκε με το καλημέρα ταχύτατη στο COTA και ιδίως στον αργό τρίτο τομέα του. Φυσικά, είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Ωστόσο, είναι μία από τις λίγες φορές που η Ferrari υπερτερεί φέτος σε τέτοιου είδους στροφές φέτος.

Οι μισές ομάδες αποφάσισαν να δώσουν θέση σε νεαρούς -ή εφεδρικούς- οδηγούς κατά το FP1. Ο Shwartzman πήρε την θέση του Leclerc στην Ferrari, ο Palou του Ricciardo στην McLaren, ο Sargeant του Latifi στην Williams, ο Pourchaire του Bottas στην Alfa Romeo και ο Giovinazzi του Magnussen στην Haas.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος θα προκαλούσε κόκκινη σημαία στο πρώτο δεκάλεπτο έπειτα από έξοδό του στην στροφή 6. Στο πρώτο ημίωρο ο Verstappen είχε σημειώσει τον καλύτερο χρόνο με την soft γόμα. Πίσω του -επίσης με soft- οι Sainz, Perez και Vettel.

Οι υπόλοιποι επέλεξαν την medium ή την hard γόμα αρχικά. Οι Mercedes και Ferrari αποφάσισαν να συλλέξουν και στοιχεία αεροδυναμικής απόδοσης των αυτοκινήτων τους κατά το FP1. Αντίστοιχη δουλειά έκανε και η Alpine με το νέο της πάτωμα.

Advertisement

Στο δεύτερο μισό της διαδικασίας όλοι οι πιλότοι πέρασαν στην μαλακή γόμα. Το αποτέλεσμα ήταν οι χρόνοι να κατεβαίνουν συνεχώς. Ο Sainz ήταν από τους πρώτους που επιχείρησαν γρήγορο γύρο και ανέβηκε από νωρίς στην κορυφή.

Ο Ισπανός θα παρέμενε εκεί μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Πίσω του πήραν κατάταξη οι Verstappen, Hamilton, Stroll και Perez. Στο FP2 θα διεξαχθεί το τεστ των ελαστικών της Pirelli για το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Haas: Πολύ ακριβός ο Mick Schumacher
FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ
Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1