Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Χάος στην εκκίνηση και επικίνδυνες αποφάσεις

Ελλάδα 6:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιαπωνίας: Χάος στην εκκίνηση και επικίνδυνες αποφάσεις

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Χάος στην εκκίνηση και επικίνδυνες αποφάσεις

FORMULA 1

Το ιαπωνικό Grand Prix ξεκίνησε υπό βροχή και όπως αναμενόταν τα απρόοπτα ήταν πολλά από τον πρώτο γύρο. Ένα από αυτά, όμως, έφερε άσχημες αναμνήσεις.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό η F1 αποφάσισε να κάνει εκκίνηση από στάση σε βρεγμένο οδόστρωμα. Αν και η συγκεκριμένη απόφαση υποστηρίχτηκε από την μεγάλη πλειοψηφία του κοινού η συνέχεια για τους διοργανωτές δεν ήταν το ίδιο καλή.

Κατά τον πρώτο γύρο ο Sainz έχασε τον έλεγχο της Ferrari του στην σύντομη καμπή ανάμεσα στο hairpin και την Spoon. Λόγω της επαφής με τον τοίχο ελαστικών, μία διαφημιστική πινακίδα αποκολλήθηκε και βρέθηκε στην πίστα. Ο Gasly ήταν ο άτυχος οδηγός που θα “μάζευε¨την συγκεκριμένη πινακίδα.

Advertisement
Advertisement

Όμως τα προβλήματα για τον Pierre δεν θα τελείωναν εκεί. Κατά τη μετάβαση από Safety Car σε καθεστώς κόκκινης σημαίας ένας γερανός είχε μπει στην πίστα για να μαζέψει την Ferrari του Sainz. Ο Gasly πέρασε κυριολεκτικά από δίπλα του και το γεγονός -εάν αναλογιστούμε τα όσα συνέβησαν στην ίδια πίστα το 2014 με τον Bianchi– τον εξόργισε δικαιολογημένα.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό υπήρξε αμέσως πληθώρα αντιδράσεων εντός και εκτός πίστας. Οι περισσότεροι οδηγοί προέβησαν αμέσως σε δηλώσεις που καταδίκαζαν την απόφαση των διοργανωτών. Επιπλέον, ο πατέρας του αδικοχαμένου Jules αντέδρασε με δημοσίευσή του στο Instagram. Ο Philippe Bianchi δήλωσε ότι το γεγονός αυτό ήταν ασέβεια προς την μνήμη του γιου του αλλά και προς την ανθρώπινη ζωή γενικότερα.

Advertisement

Αναμφίβολα ήταν ένα σοβαρό λάθος των διοργανωτών. Ευτυχώς δεν προέκυψε κάτι χειρότερο από αυτήν. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην ξανασυμβεί στο μέλλον. Λόγω της βροχής ο αγώνας έχει διακοπεί. Η επανεκκίνηση αναμένεται μετά τις 09:30, ώρα Ελλάδος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για την πρωταθλήτρια Ferrari του Michael Schumacher
F1 GP Ιαπωνίας: Ταχύτερος ο Verstappen στo FP3-Ανακοινώθηκαν επίσημα οι Gasly-De Vries
F1 GP Ιαπωνίας: Οριακή pole Verstappen