Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Η Ferrari το 1-2

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Η Ferrari το 1-2

FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Η Ferrari το 1-2

FORMULA 1

Στην βροχερή Imola οι δύο Ferrari έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο τριήμερό τους. Ο Charles Leclerc βρέθηκε πρώτος με τον Sainz πίσω του. Εντυπωσιακοί οι Vettel και Schumacher. Προβλήματα με τα ενδιάμεσα της Pirelli η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Οι προβλέψεις για βροχή στο GP της Εμίλια-Ρομάνια επιβεβαιώθηκαν. Από το πρωί, η βροχή έπεφτε σταθερά στην Imola αν και όχι σε βαθμό που να κάνει απαγορευτική την διεξαγωγή της διαδικασίας. Αυτό ήταν ιδιαίτερα σημαντικό καθώς το απόγευμα θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές οι οποίες λογικά θα λάβουν χώρα υπό παρόμοιες συνθήκες.

Αντιθέτως, δεν επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι φήμες που ήθελαν μόνο την Alpine να φέρνει αναβαθμίσεις. Η γαλλική ομάδα έφερε όντως ένα αναθεωρημένο πάτωμα, αλλά τόσο η Mercedes όσο και η Red Bull έφεραν επίσης αρκετές μικρές αναβαθμίσεις. Η Ferrari παραμένει η μόνη ομάδα που αγωνίζεται με το ίδιο μονοθέσιο που είχε στο Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

Το FP1 διεξήχθη με την πίστα βρεγμένη, πράγμα που ανάγκασε όλους του οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τα wets της Pirelli. Κατά το πρώτο εικοσάλεπτο, οι περισσότεροι γύροι ήταν αναγνωριστικοί, με αρκετά μονοθέσια να βγαίνουν εκτός πίστας. Οι Verstappen και Sainz βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Πέρασμα στα ενδιάμεσα

Με την συμπλήρωση του ημιώρου η βροχή είχε πια σχεδόν σταματήσει. Κατά συνέπεια η πίστα άρχισε να στεγνώνει γρηγορότερα, φέρνοντας στο προσκήνιο τα intermediate ελαστικά. Ο Sebastian Vettel ήταν ο πρώτος που δοκίμασε με αυτά. Η Aston Martin θα έβαζε την ίδια γόμα και στον Stroll. Αμέσως, o Vettel θα ανέβαινε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, δείχνοντας ότι αυτή ήταν η σωστή επιλογή.

Advertisement

Με είκοσι λεπτά να απομένουν στην διαδικασία η πρώτη πεντάδα ήταν Perez, Leclerc, Sainz, Vettel και Verstappen. Ο Norris ήταν ο πρώτος οδηγός που ακολούθησε την επιλογή της Aston Martin με intermediate και αυτό τον έφερε σύντομα στην δεύτερη θέση.

Στην πίστα, όμως, βρισκόταν και ο Sainz ο οποίος με 1:32.606 θα περνούσε πρώτος, σχεδόν τρία δευτερόλεπτα ταχύτερος του Perez. Ο Leclerc, θα τον υποσκέλιζε για ένα δέκατο λίγο αργότερα. Αρκετές ήταν οι “στιγμές” του Μονεγάσκου κατά τη διάρκεια του FP1 χωρίς όμως να τραυματιστεί το μονοθέσιο του.

Advertisement

Ο Sainz συνέχισε να πετάει, όμως, κατεβάζοντας συνεχώς τον ταχύτερο χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο. Με δέκα λεπτά να απομένουν, όλο το grid είχε περάσει στα ενδιάμεσα της Pirelli. Ο Leclerc κατάφερε να κάνει έναν καθαρό γύρο παίρνοντας την πρώτη θέση από τον ομόσταβλό του. Την ίδια στιγμή ο Hamilton παραπονιόταν για έλλειψη πρόσφυσης με τα intermediate.

Με πέντε λεπτά να απομένουν ο Norris βγήκε στην αμμοπαγίδα της Acque Minerali. Αν και μπόρεσε να συνεχίσει, το race control έβγαλε την κόκκινη σημαία. Δύο λεπτά αργότερα η διαδικασία ξεκίνησε πάλι, χωρίς κάποια μεγάλη αλλαγή στην τελική κατάταξη. Λίγο πιο μετά, στο ίδιο σημείο θα έβγαινε και ο Bottas.

Advertisement

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 tech: Aναβαθμίσεις ή έλλειψη αυτών
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Προεπισκόπηση
FIA: Τι επιτρέπεται κατά τη διάρκεια ενός προσπεράσματος;