Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Η πρώτη pole της χρονιάς στον Φερστάπεν

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ξεκίνησε την νέα σεζόν όπως είχε τελειώσει και την περσινή. Στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο ανταγωνισμός στις πρώτες κατατακτήριες της σεζόν ήταν ιδιαίτερα έντονος. Οι δύο Ferrari έδειξαν ικανές να προβληματίσουν τον Φερστάπεν από την αρχή.

Όμως ο Ολλανδός κατόρθωσε να κάνει δύο καταπληκτικούς γύρους στο Q3 οι οποίοι δεν άφησαν περιθώρια στον δεύτερο, τελικά, Λεκλέρ. Τρίτος ήταν ο Ράσελ με την αρκετά ανεβασμένη Mercedes, την στιγμή που ο Χάμιλτον δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 8η θέση εκκίνησης. Οι Σάινθ και Πέρεζ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Q1: Τραγική Alpine

Στην πρώτη περίοδο εκείνο που εντυπωσίασε ήταν οι πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των πρώτων θέσεων. Ακόμη και εάν οι κορυφαίοι συνδυασμοί δεν πίεσαν στο όριο, η εικόνα ήταν αρκετά διαφορετική σε σχέση με πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Ferrari βρέθηκαν από νωρίς στην κορυφή. Οι πρώτοι τους γύροι έγιναν με την μέση γόμα, ενώ στη συνέχεια πέρασαν στην μαλακή όπως και το υπόλοιπο grid. Ο Σάινθ σημείωσε το καλύτερο χρόνο στην πρώτη του προσπάθεια με τα soft -θα παρέμενε εκεί μέχρι τέλους- ενώ δεύτερος για ένα δέκατο ήταν ο Φερστάπεν.

Οι Stake F1 και Alpine ήταν τα αργότερα μονοθέσια από την αρχή του τριημέρου. Και η εικόνα αυτή δεν άλλαξε ούτε στο Q1. Οι επιδόσεις των δύο Alpine ήταν, μάλιστα, οι χειρότερες στο grid. Τα τέσσερα αυτά μονοθέσια έμειναν εκτός παρέα με την Williams του Σάρτζεντ. Ο Αμερικανός έκανε λάθος στην στροφή 10 κατά την τελευταία του προσπάθεια.

Q2: Ο Hulk επιστρέφει!

Ο Νόρις πήρε τα ηνία στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Σύντομα, όμως, θα εκτοπιζόταν από τις Red Bull με τους Φερστάπεν-Πέρεζ να χρησιμοποιούν φρέσκια μαλακή γόμα. Αντιθέτως ο Σάινθ έκανε τον πρώτο του γύρο με χρησιμοποιημένα soft.

Advertisement

Ο teammate του Ισπανού θα τελείωνε την διαδικασία επικεφαλής. Καταπληκτική η προσπάθεια του Χούλκενμπεργκ που τον έφερε στο Q3 και έθεσε, ουσιαστικά, εκτός τον Στρολ! Αντιθέτως ο Μάγκνουσεν δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός συνέχειας όπως και οι δύο RB F1 με τον Άλμπον.

Q3: Ο Φερστάπεν κερδίζει τον Λεκλέρ

Ο πρώτος γύρος προσπαθειών έφερε τον Φερστάπεν στην κορυφή για μόλις 59 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Λεκλέρ. Ένα δέκατο ακόμη πιο πίσω ήταν ο τρίτος Ράσελ με τους Σάινθ και Νόρις να συμπληρώνουν την πεντάδα. Ο πρώτος γύρος του Χάμιλτον δεν ήταν ιδιαίτερα καλός.

Advertisement

Από την άλλη ο Αλόνσο επέλεξε να κάνει μία προσπάθεια μόνο στο μέσο της διαδικασίας. Ο Ισπανός σημείωσε χρόνο ο οποίος τον έφερε στην τρίτη θέση προσωρινά με έναν mega δεύτερο τομέα! Ωστόσο απέμεναν οι δεύτερες προσπάθειες των υπολοίπων.

Ο Φερστάπεν κατέβασε ακόμη περισσότερο τον αρχικό του χρόνο πράγμα που διασφάλισε την πρώτη pole της χρονιάς στον Ολλανδό. Ο Λεκλέρ βελτίωσε κι εκείνος τον δικό του χρόνο αλλά όχι αρκετά ώστε να προβληματίσει τον Φερστάπεν.

Η τελική κατάταξη των κατατακτήριων του Μπαχρέιν