Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Εναλλαγή τριών σιρκουί στους εναρκτήριους αγώνες

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Εναλλαγή τριών σιρκουί στους εναρκτήριους αγώνες

FORMULA 1

F1: Εναλλαγή τριών σιρκουί στους εναρκτήριους αγώνες

FORMULA 1

Η σεζόν του 2023 θα ξεκινήσει, όπως και οι δύο προηγούμενες, με το GP του Μπαχρέιν. Ωστόσο, από το 2024 και μετά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, το Μπαχρέιν θα εναλλάσσεται με την Σαουδική Αραβία και την Αυστραλία τα επόμενα χρόνια στην διεξαγωγή του πρώτου αγώνα κάθε σεζόν. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση των υπευθύνων της πίστας του Albert Park στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, το σιρκουί της Μελβούρνης επέκτεινε για ακόμη δύο χρόνια την αρχική δεκαετή επέκταση του συμβολαίου του με την F1. Έτσι, το Albert Park έχει διασφαλίσει ότι το πρωτάθλημα της F1 θα επισκέπτεται την Μελβούρνη μέχρι και το 2037. Πολλές από αυτές τις φορές ως τον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση σημειώνει: «Μέρος της συμφωνίας είναι και η διασφάλιση του GP Αυστραλίας ως του πρώτου αγώνα της χρονιάς σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ 2023 και 2037». Στην ανακοίνωση αποκαλύπτεται, επίσης, ότι ο εναρκτήριος αγώνας του 2024 θα φιλοξενηθεί από την Σαουδική Αραβία. Ο λόγος είναι ότι οι υπεύθυνοι της Jeddah θέλουν ο αγώνας να διεξαχθεί πριν την έναρξη του Ραμαζάνι.

Έτσι οι πίστες Sakhir, Jeddah και Albert Park θα φιλοξενούν εκ περιτροπής τους εναρκτήριους αγώνες των επόμενων σεζόν. Και οι τρεις πίστες έχουν μακροχρόνια συμβόλαια με την Formula 1. Επιπλέον, όλες τους είναι διατεθειμένες να πληρώνουν το έξτρα τίμημα που απαιτείται για το πρώτο GP κάθε χρονιάς.

Advertisement

Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων στις δύο πίστες της Μέσης Ανατολής είναι σαφώς πιο βολικές για το ευρωπαϊκό κοινό του σπορ. Αντιθέτως, η ώρα διεξαγωγής του GP Αυστραλίας δυσκολεύει τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το αμερικανικό κοινό της F1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Απονομή των επάθλων του 2022 με… αιχμές (+video)
Williams: Αποχώρησε ο Jost Capito
F1: Η Honda εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον για επιστροφή το 2026

Advertisement