Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χόρνερ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα

Ελλάδα 21:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χόρνερ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα

FORMULA 1

Χόρνερ: Ολοκληρώθηκε η έρευνα

FORMULA 1

Η εσωτερική έρευνα που διεξάγει η Red Bull GmbH σχετικά με την υπόθεση του Κρίστιαν Χόρνερ φέρεται να έχει ολοκληρωθεί. Η απόφαση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός επικεφαλής της Red Bull Racing είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει εις βάρος του από υπάλληλο της ομάδας για απρεπή συμπεριφορά. Η μητρική εταιρία διέταξε αμέσως τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας από ανεξάρτητο δικηγόρο ειδικό επί του θέματος.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες, λοιπόν, η έρευνα αυτή έχει ολοκληρωθεί και το πόρισμα αναμένεται εντός των επόμενων ημερών. Ο Χόρνερ παρέμενε στην θέση του κατά τη διάρκεια της έρευνας και συνεργάστηκε, καταθέτοντας για πάνω από 60 ώρες (!) συνολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φάκελος της υπόθεσης συνίσταται από 100 και πλέον σελίδες. Έχει αποσταλεί στην Red Bull GmbH της οποίας το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει, εν τέλει, σχετικά με το μέλλον του Κρίστιαν Χόρνερ.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από την αρχή της πορείας της στην F1, το 2005. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους team managers όλων των εποχών έχοντας κατακτήσει με την Red Bull 7 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών.

Ωστόσο λόγω της υπόθεσης αυτής είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος αποπομπής του σε περίπτωση που βρεθεί ένοχος. Μία εξέλιξη η οποία θα είχε σοβαρές συνέπειες κυρίως στο μεσοπρόθεσμο μέλλον της ομάδας. Η Ford, μελλοντική συνεργάτιδα της Red Bull, έχει ήδη εκφράσει την απογοήτευση της προς την Red Bull για την καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης αλλά και για το ότι η ίδια δεν έχει ενημερωθεί επί του θέματος.

Επιπλέον τόσο η επίσημη F1 όσο και πολλά αφεντικά άλλων ομάδων έχουν ζητήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν. Ο Χόρνερ θα μάθει την απόφαση της Red Bull, λογικά, πριν την έναρξη του πρώτου τριημέρου της σεζόν στο Μπαχρέιν.