Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Brawn GP: Το Νοέμβριο το ντοκιμαντέρ του Κιάνου Ριβς

Ελλάδα 9:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Brawn GP: Το Νοέμβριο το ντοκιμαντέρ του Κιάνου Ριβς

FORMULA 1

Brawn GP: Το Νοέμβριο το ντοκιμαντέρ του Κιάνου Ριβς

FORMULA 1

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ του κινηματογραφικού John Wick για την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του σπορ ανεβαίνει στην πλατφόρμα Disney+ στις 15 του μηνός.

Advertisement
Advertisement

Παρουσιαστής θα είναι ο ίδιος ο Ριβς ο οποίος έχει συμμετάσχει και στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ. Ο τίτλος θα είναι Brawn: The impossible Formula 1 Story.

Ο Ριβς είχε παθιαστεί από την αρχή με την ιστορία της μικρής ομάδας η οποία κατάφερε να κατακτήσει και τα δύο πρωταθλήματα του 2009. Έκανε εκτεταμένη έρευνα επί του θέματος ενώ εξασφάλισε και τις εμφανίσεις στο ντοκιμαντέρ των σημαντικότερων πρωταγωνιστών της ιστορίας. Μεταξύ αυτών οι Τζένσον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο, οδηγοί της ομάδας το 2009. Οι Ρος Μπρον, Παρ Φράι και Κρίστιαν Χόρνερ εμφανίζονται επίσης.

Advertisement
Advertisement

Η Brawn GP είχε σοκάρει τον κόσμο της F1 το 2009 όταν στον εναρκτήριο αγώνα της Αυστραλίας κυριάρχησε με την BGP001. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν η ομάδα στο Μπράκλει είχε βάλει λουκέτο ως Honda και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι Μπρον και Φράι επενέβησαν, αγοράζοντας την ομάδα -και τις οικονομικές τις υποχρεώσεις φυσικά- από την Honda για… 1 λίρα Αγγλίας! Οι άνθρωποι της Brawn GP ήταν χαρούμενοι και μόνο που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς.

Advertisement

Ωστόσο το μαγικό ταξίδι της σταχτοπούτας του grid είχε μόλις ξεκινήσει. Χάρη στην επαναστατική λύση του διπλού διαχύτη, η BGP001 αποδείχτηκε ανίκητη κατά το πρώτο μισό της σεζόν. Οι συνεχείς νίκες του Μπάτον στη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν αρκετές ώστε να εξασφαλίσουν στον Βρετανό το μοναδικό του πρωτάθλημα οδηγών.

Advertisement

Η ομάδα κατέκτησε και τους κατασκευαστές, χάρη και στις προσπάθειες του Ρούμπενς Μπαρικέλο. Μετά το τέλος της σεζόν η Brawn GP πωλήθηκε στην Mercedes. Και τα υπόλοιπα, όπως λένε, ανήκουν στην ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάνσελ: Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για τη συλλογή του!
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
F1: Φέρτε πίσω τους V12! (+video)