Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Πρώτες αναβαθμίσεις στην Ιαπωνία

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Πρώτες αναβαθμίσεις στην Ιαπωνία

FORMULA 1

Alpine: Πρώτες αναβαθμίσεις στην Ιαπωνία

FORMULA 1

Η γαλλική ομάδα θα φέρει τις πρώτες της αναβαθμίσεις στην Suzuka στην προσπάθειά της να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Οι οιωνοί δεν ήταν καθόλου καλοί για την Alpine πριν την έναρξη της σεζόν. Η νέα A524 είχε απογοητεύσει κατά τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν. Πολλοί θεωρούσαν ότι η Alpine θα ανταγωνιζόταν μόνο με την Haas για τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Η πρόβλεψη αυτή διαψεύστηκε. Μόνο που η διάψευση ήρθε από την Haas η οποία στους πρώτους τρεις αγώνες έχει παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστική από ότι αναμενόταν. Δεν ισχύει το ίδιο και για την Alpine, όμως. Δυστυχώς για τους Γάλλους, το φετινό μονοθέσιο της ομάδας είναι κάκιστο σε πολλούς τομείς.

Πέρα από το χρόνιο πρόβλημα της υστέρησης σε ιπποδύναμη από την PU (τουλάχιστον 20 ίππων σε σχέση με τον ανταγωνισμό) η Alpine έχει για φέτος ένα μονοθέσιο υπέρβαρο και με χαμηλή παραγωγή ωφέλιμης κάθετης δύναμης.

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτόν είχαμε και τις πρώτες παραιτήσεις στο γαλλικό στρατόπεδο με την αρχή της σεζόν. Λίγες εβδομάδες μετά, οι Γάλλοι φέρνουν τις πρώτες τους αναβαθμίσεις στην Suzuka σε μια προσπάθεια να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις.

«Ανυπομονούμε να τρέξουμε στην Suzuka με την γρήγορη χάραξή της» δήλωσε ο επικεφαλής Μπρούνο Φαμίν. «Σύμφωνα με τον αρχικό μας προγραμματισμό φέρνουμε και τις πρώτες αναβαθμίσεις μας στην Ιαπωνία. Παρά το ότι δεν είναι πολύ μεγάλες, θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα το πακέτο που έχουμε φέτος και να το εξελίξουμε περαιτέρω» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Φαμίν, η A524 θα έχει νέα εμπρός πτέρυγα στην Suzuka. Επιπλέον τα μονοθέσια των Οκόν-Γκασλί θα φέρουν αρκετά στοιχεία τα οποία είναι πιο ελαφριά ώστε να βοηθήσουν στη μείωση του συνολικού βάρους.

Advertisement

Τα highlights της σεζόν για την Alpine μέχρι στιγμής ήταν το Q2 του Οκόν στην Αυστραλία και οι 13ες θέσεις των Γκασλί και Οκόν σε Αυστραλία και Σαουδική Αραβία αντίστοιχα. Θα καταφέρουν οι Γάλλοι να μπουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα σύντομα;