Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

FORMULA 1

AlphaTauri: Ποιο θα είναι το νέο της όνομα;

FORMULA 1

Η junior team της Red Bull άλλαξε επικεφαλής, μετέφερε την έδρα της και θα έχει για το 2024 νέο όνομα. Ποιο θα είναι αυτό;

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι το νέο όνομα της ομάδας θα ήταν Racing Bulls. Αυτό θα συμμορφωνόταν με την παράδοση της ομάδας να έχει ονόματα που παραπέμπουν στην «μαμά» Red Bull.

Βλέπετε όταν η αυστριακή εταιρία είχε εξαγοράσει την Minardi στα τέλη του 2005 την είχε μετονομάσει σε Toro Rosso, που παραπέμπει, φυσικά, στο Red Bull. Από το 2020 η ομάδα είχε κρατήσει την… θεματική του ταύρου και είχε αλλάξει όνομα σε AlphaTauri για να προωθήσει την ομώνυμη εταιρία ρούχων που ανήκει στην Red Bull. Όμως το 2023 θα ήταν η τελευταία χρονιά χρησιμοποίησης αυτού του ονόματος.

Advertisement
Advertisement

Στην επίσημη λίστα συμμετοχών της FIA για το 2024 η ομάδα έχει περαστεί ως «Scuderia AlphaTauri RB» με τα τελευταία δύο γράμματα να παραπέμπουν στο Racing Bulls. Ωστόσο φαίνεται ότι αυτό δεν θα είναι τελικά το επίσημο όνομα της ομάδας.

Και την… αποκάλυψη έκαναν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στης AlphaTauri. Ο λογαριασμός της ομάδας στο Instagram μετονομάστηκε σε VisaCashAppRB για λίγες ώρες. Ωστόσο εάν βάλετε στην αναζήτηση AlphaTauriF1 θα οδηγηθείτε σε κενή σελίδα.

Advertisement

Στο X (πρώην twitter) είχε δημιουργηθεί ένας λογαριασμός με παρόμοιο όνομα τον Οκτώβριο του 2023. Συγκεκριμένα επρόκειτο για το VisaCashAppRBF1. Ο λογαριασμός αυτός, όμως, παραμένει έκτοτε κλειδωμένος και χωρίς δημοσιεύσεις.

Όπως όλα δείχνουν το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρώην AlphaTauri θα έχει σίγουρα το όνομα του νέου της χορηγού στον τίτλο της. Και κατά πάσα πιθανότητα -αν και πολλοί διαφωνούν- θα μετονομαστεί σε Racing Bulls. Η αλήθεια θα γίνει γνωστή σε λίγες ημέρες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Racing Bulls, Sauber και Haas-Alfa Romeo το 2024;
AlphaTauri: Με Ρικιάρντο και Τσουνόντα το 2024 (+video)
Μπράουν: Να ελεγχθεί η συνεργασία των Red Bull-AlphaTauri