Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF21 (video)

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF21 (video)

FORMULA 1

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF21 (video)

FORMULA 1

Η Scuderia Ferrari συμπλήρωσε το παζλ των «μονομάχων» του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, καθώς έγινε η δέκατη και τελευταία ομάδα που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο!

Advertisement
Advertisement

Το κωδικό της όνομα είναι SF21 και αποκαλύφθηκε διαδικτυακά, δύο σχεδόν εβδομάδες μετά το Team Launch στο οποίο είχαμε την τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και μάλιστα να είμαστε ανάμεσα στα ελάχιστα ΜΜΕ που απεύθυναν ερώτηση στο πάνελ το οποίο αποτελούσαν οι Mattia Binotto, Charles Leclerc και Carlos Sainz (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ).

Οι δύο τελευταίοι αποτελούν το νέο οδηγικό δίδυμο της Scuderia, σε μία σεζόν όπου καλείται να ανακάμψει μετά τη χειρότερη σεζόν της εδώ και 40 χρόνια! Με αυτό το στόχο, η ιταλική ομάδα προχώρησε πρόσφατα και σε αναδιοργάνωση των δομών της, για την οποία σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενο άρθρο.

Η SF21 είναι βαμμένη σε ένα συνδυασμού το κλασικού κόκκινου αλλά και του “burgundy red” που παραπέμπει στο πρώτο της αγωνιστικό δημιούργημα και το είδαμε και ειδικό livery για το 1000o της Grand Prix, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως τα λογότυπα Mission Winnow είναι πλέον πράσινα.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς σχεδιασμού, αφού τονίσουμε πως καμία ομάδα δεν αποκαλύπτει… σημαντικά μυστικά σε αυτή τη φάση, το μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη του περυσινού. Οι υποχρεωτικές σχεδιαστικές αλλαγές εναρμονίζονται με τις περιορισμένες αλλαγές κανονισμών και αφορούν στα πλαϊνά barge boards και το πάτωμα στο πίσω μέρος και την περιοχή του διαχύτη. Είδαμε όμως αρκετές μικρές λεπτομέρειες, όπως το ρύγχος, που είχαν ενδιαφέρον.

Πάντως οι Ιταλοί τόνισαν πως οι έως τώρα προσομοιώσεις σε ότι αφορά στην αναβαθμισμένη αεροδυναμική στην SF21 αλλά και τη νέα υβριδική μηχανή, δείχνουν πως το νέο μονοθέσιο θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το περυσινό. Κοινώς, έχει καλυφθεί μεγάλο μέρος της απώλειας ισχύος που ήρθε λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν του 2020 και στοίχησε τόσο στη Scuderia.

Advertisement

Επισημάνθηκε επίσης, πως το νέο μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας θα έχει νέο σύστημα μετάδοσης και νέου σχεδιασμού πίσω ανάρτηση.

Παράλληλα, με την ισχύ πλέον σε επίπεδα που δεν διαταράσσουν την αεροδυναμική λειτουργία του σασί, το κόκκινο μονοθέσιο αναμένεται να κερδίσει σημαντικό έδαφος φέτος. Δύσκολα όμως θα κάνει πρωταθλητισμό.

Advertisement

Επιπρόσθετα, ο Binotto έχει ξεκαθαρίσει πως η προσοχή της Ferrari έχει στραφεί στο μονοθέσιο του 2022 και πως ο χρόνος και οι πόροι που θα ξοδευτούν στην εξέλιξη της SF71 θα είναι περιορισμένοι.

Δείτε την παρουσίαση της SF21 στο παρακάτω video…

Δείτε και το team launch video της Ferrari, πατώντας play…

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

Διαβάστε επίσης:
Έκανες εμβόλιο; Μπορείς να πας στο Grand Prix!

Οι πρώτοι γύροι της Alpine F1 A521 στην πίστα (video)

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν