Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Κεκλεισμένων των θυρών το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

FORMULA 1

Κανονικά θα διεξαχθεί φέτος το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, που είναι προγραμματισμένο για τις 4-6 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Μετά την περυσινή ακύρωση του αγώνα λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, οι διοργανωτές του αγώνα στο Baku City Circuit πήραν από νωρίς μέτρα ώστε να διασφαλίσουν πως φέτος ο μαγικός κόσμος της Formula 1 θα επισκεφτεί κανονικά την «πόλη των ανέμων».

Ωστόσο, για να γίνεται αυτό πραγματικότητα, πάρθηκε η δύσκολη απόφαση ο αγώνας να πραγματοποιηθεί δίχως την παρουσία θεατών στις κερκίδες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, παρά τη σταδιακή βελτίωση της κατάστασης παγκοσμίως, ο αγώνας στο Μπακού είναι προγραμματισμένος πολύ νωρίς ώστε να είναι δεδομένη η παρουσία κοινού.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του BCC, Arif Rahimov, είπε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η F1 θα επιστρέψει στο Μπακού μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο. Όμως θα μας λείψουν οι θεατές που έπαιξαν ζωτικής σημασίας ρόλο στην επιτυχία αυτού του αγώνα».

Advertisement
Advertisement

Στην πραγματικότητα, το Grand Prix του Μπακού δεν στηρίζεται στα έσοδα από τα εισιτήρια αλλά είναι αγώνας με κρατική υποστήριξη. Έτσι, ήταν σημαντικό για το Αζερμπαϊτζάν να ανοίξει και πάλι ένα παράθυρο προβολής σε κάθε άκρη του πλανήτη.

Όπως ανακοινώθηκε, όσοι είχαν αγοράσει εισιτήριο για τον αγώνα του 2020 και επέλεξαν αντί της αποζημίωσης να λάβουν εισιτήριο για τον αγώνα του 2021, μπορούν πλέον να το αξιοποιήσουν το 2022.

Advertisement

O αγώνας του Μπακού αποτελεί τον έκτο από τους είκοσι-τρεις γύρους του φετινού προγράμματος της Formula 1 – πρόκειται για το μεγαλύτερο καλεντάρι στα 71 χρόνια ιστορίας του σπορ.

Η πρώτη επίσκεψη της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην πόλη του Αζερμπαϊτζάν ήταν το 2017.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Οι πρώτοι γύροι της Alpine F1 A521 στην πίστα (video)

Πάτησε πίστα η Aston Martin AMR21 (video)

Advertisement

Πρεμιέρα για την FW43B και τη νέα ταυτότητα της Williams (video)